BAJDEN PREBACUJE DUŽNOST NA KAMALU HARIS: Poznat i razlog tog poteza!
Džo Bajden, Foto: Profimedia

VAŽNO!

BAJDEN PREBACUJE DUŽNOST NA KAMALU HARIS: Poznat i razlog tog poteza!

Bajden, koji u subotu puni 79 godina, od tada nije objavio potpuni izveštaj o svom zdravlju

Objavljeno:

Predsednik SAD Džo Bajden moraće privremeno da prebaci dužnost na potpredsednicu Kamalu Haris.

Ova odluka je doneta jer Bajden mora da se podvrgne pregledu u totalnoj anesteziji.

Kako javljaju američki mediji, američkom predsedniku će raditi kolonoskopiju.

Podsetimo, ranije danas je iz Bele kuće saopšteno da će Bajden morati da se javi u Medicinski centar Volter Rid kako bi obavio niz rutinskih pregleda.

Bajdenu će pregled biti urađen danas u anesteziji, te će Kamala Haris privremeno "dobiti vlast" i tako postati prva žena koja je dobila predsedničku dužnost.

Kamala Haris
foto: EPA/ SAUL LOEB

Američki mediji podsećaju da je poslednje opširno ažuriranje o Bajdenovom zdravstvenom stanju stiglo u decembru 2019. godine, kada ga je doktor, koga je na kraju angažovao da služi kao lekar u Beloj kući opisao kao „zdravog, snažnog, 77-godišnjeg muškarca, koji je sposoban da uspešno obavlja dužnost predsednika države“.

Bajden, koji u subotu puni 79 godina, od tada nije objavio potpuni izveštaj o svom zdravlju. Inače, on ne zaostaje u objavljivanju medicinskih informacija u poređenju sa svojim prethodnicima, koji su čekali punu godinu pre nego što su prošli preglede i dozvolili da detalji budu javno objavljeni.

Predsednici nisu u obavezi da javno saopštavaju rezultate svojih godišnjih pregleda, ali su to činili da bi "bili transparentni" i uverili američki narod koji se pitao kakvog su zdravstvenog stanja predsednici. Pojedini predsednici su, međutim, i krili svoje bolesti, težinu bolesti ili medicinske tretmane.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.