AUSTRIJA POZVALA AMBASADORA HRVATSKE NA RAZGOVOR! Zbog nedavnih kritika Milanovića
Zoran Milanović, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

SKANDAL

AUSTRIJA POZVALA AMBASADORA HRVATSKE NA RAZGOVOR! Zbog nedavnih kritika Milanovića

Ministarstvo je pozvalo ambasadora Hrvatske na razgovor zbog "veoma čudne izjave hrvatskog predsednika", navodi se u saopštenju

Objavljeno:

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije pozvalo je juče ambasadora Hrvatske u Beču Danijela Glunčića na razgovor zbog nedavne izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je kritikovao Austriju zbog lokdauna za nevakcinisane.

Ministarstvo je pozvalo ambasadora Hrvatske na razgovor zbog "veoma čudne izjave hrvatskog predsednika", navodi se u saopštenju.

Tom prilikom je jasno preneto čuđenje zbog njegovih reči, dodaje Ministarstvo.

- Izjavu Milanovića najoštrije odbacujemo - navedeno je nakon razgovora ambasadora Glunčića sa generalnim sekretarom Ministarstva Peterom Lanski-Tifentalom.

- Poređenje mera protiv pandemije s fašizom je neprihvatljivo. Naša je odgovornost da štitimo građane Austrije i tu odgovornost smo preuzeli - poručuje Ministarstvo.

Predsednik Hrvatske juče je oštro kritikovao Austriju zbog uvođenja lokdauna za nevakcinisane i ocenio tu meru kao "indirektno glupu".

- U Austriji se danas zabranjuje ljudima koji nisu vakcinisani da napuste svoj dom. Šta je to, nauka ili metode koje podsećaju na 30-te godine - kazao je Milanović nakon audijencije kod pape Franje.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.