Drama na Novom Zelandu: 1000 zarobljenih turista čekaju evakuaciju!
Foto: AP

Nakon zemljotresa

Drama na Novom Zelandu: 1000 zarobljenih turista čekaju evakuaciju!

Jaki odroni koje je izazvao potres presekli su putne pravce i pruge do grada Kaikoura, gde su se sklonile stotine unesrećenih. Tu se zateklo između 600 i 1000 turista, uglavnom stranaca koji su došli da posmatraju kitove
Objavljeno: 07:57h

Spasilačke službe Novog Zelanda uz pomoć broda i helikoptera mobilisane su i bi trebalo da počne evakuacija oko hiljadu turista.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oni su blokirani u području pogođenom zemljotresom jačine 7,8 stepeni Rihterove skale, u kojem su dve osobe poginule i pričinjene su velike štete.

Brod novozelandske mornarice isplovio je iz Oklenda i trebalo bi u sredu ujutro po lokalnom vremenu da stigne u Kaikouru, region Južnog ostrva, kako bi evakuisao 500 turista, prenosi Hina.

Jaki odroni koje je izazvao potres presekli su putne pravce i pruge do grada Kaikoura, gde su se sklonile stotine unesrećenih. Tu se zateklo između 600 i 1000 turista, uglavnom stranaca koji su došli da posmatraju kitove.

U evakuacijama će učestvovati i četiri vojna helikoptera, avion "Herkules C-103" koji će iz vazduha ispuštati pomoć gradu, kao i pedesetak civilnih helikoptera.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.