PALA NOVA KRV: Stradao mladi Palestinac
Palestina, Foto: EPA/ABED AL HASHLAMOUN

užas

PALA NOVA KRV: Stradao mladi Palestinac

Policajci su preneti u bolnicu, policajka koja je zadobila umerene povrede i lakše ranjeni policajac

Objavljeno: 20:12h

Jedan palestinski tinejdžer ubijen je danas pošto je napao nožem dvoje izraelskih graničnih policajaca u Starom gradu u Jerusalimu, rekli su izraelski zvaničnici.

Policajci su preneti u bolnicu, policajka koja je zadobila umerene povrede i lakše ranjeni policajac.

Pripadnici privatne bezbednosti i policajci su pucali na Palestinca, čiji identitet nije odmah bio poznat. On je proglašen mrtvim na mestu napada. ; Palestinci su izveli desetine napada nožem i oružanih napada na izraelske civile i pripadnike bezbednosnih snaga i pokušavali da ih pregaze automobilima u proteklim godinama. Organizacije za ljudska prava i Palestinci su tvrdili da se nekada radilo o nesrećnim slučajevima, te da Izrael koristi prekomernu silu protiv napadača.

Današnji incident dogodio se na glavnom putu u Starom gradu u kome se nalaze hiršćanska, jevrejska i muslimanska sveta mesta i gde često izbijaju sukobi izraelskih policajaca i Palestinaca. Izrael je osvojio istočni Jerusalim, zajedno sa Starim gradom, Zapadnom obalom i pojasom Gaze u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

Istočni Jerusalim je kasnije aneketiran, što veći deo medjunarodne zajednice nikada nije priznao. Palestinci nameravaju da osnuju nezavisnu državu na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze, a da istočni Jerusalim bude glavni grad te države.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.