LUKAŠENKO AUTOBUSIMA ODVOZI MIGRANTE OD GRANICE? Kamp kod Kruznice se prazni, nije jasno gde su odvedeni
Migranti, Foto: Printscreen/Twitter/@Ruptly

GDE IH VODE?

LUKAŠENKO AUTOBUSIMA ODVOZI MIGRANTE OD GRANICE? Kamp kod Kruznice se prazni, nije jasno gde su odvedeni

Irak je apelovao na svoje građane da se vrate kući, govoreći im da je put u EU zatvoren

Objavljeno:

Zvaničnik poljske vlade je izjavio danas da beloruske vlasti autobusima odvoze migrante koji su dane proveli u improvizovanom kampu na beloruskoj strani istočne granice Poljske.

- Dobio sam informaciju da je Lukašenko obezbedio prve autobuse u koje se migranti ukrcavaju i odlaze. Kamp kod Kuznice se polako prazni - izjavio je Mačej Vasik, zamenik poljskog ministra unutrašnjih poslova, a prenosi agencija AP.

Nije jasno gde su odvedeni, a informacije koje su izneli zvaničnici je teško proveriti zbog ograničenja sa kojima se novinari suočavaju u radu sa obe strane granice, ocenjuje agencija AP.

Irak je apelovao na svoje građane da se vrate kući, govoreći im da je put u EU zatvoren. Prvi letovi zakazani su za četvrtak.

Beloruska državna novinska agencija Belta javila je da je migrantima obezbeđeno sklonište u logističkom centru na granici, čime im je posle mnogo dana omogućeno da spavaju u zatvorenom prostoru, a ne u šatorima na otvorenom.

Od 8. novembra, velika grupa ljudi sa Bliskog istoka zaglavljena je na graničnom prelazu sa Poljskom u nadi da će ući u Evropsku uniju.

Većina njih beži od sukoba ili beznađa kod kuće i ima za cilj da stignu do Nemačke ili drugih zapadnoevropskih zemalja.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.