LIVERPULSKI BOMABAŠ PRE NAPADA UKRAŠAVAO TORTE! Pre tri godine pohađao kurs ukrašavanja kolača
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/The Sun

bizarno!

LIVERPULSKI BOMABAŠ PRE NAPADA UKRAŠAVAO TORTE! Pre tri godine pohađao kurs ukrašavanja kolača

Opis kursa kaže da je za „sve koji žele karijeru u industriji pečenja/dekoracije torti, da osnuju sopstveni biznis ili da poboljšaju svoje veštine kućnog pečenja i ukrašavanja torti“

Objavljeno: 22:19h

Bombaš iz Liverpula pohađao je kurs ukrašavanja torti na lokalnom koledžu tri godine pre napada, saznalo se sinoć.

Emad al-Svelmin je pohađao koledž U Liverpulu u ​​akademskoj 2018/19. godini gde je pohađao kurs ukrašavanja torti za odrasle.

Koledž je saopštio da je „zaprepašćen kada je čuo za njegovu umešanost u tragične događaje” u nedelju, kada je Svelminova improvizovana eksplozivna naprava eksplodirala u zadnjem delu taksija ispred Ženske bolnice u Liverpulu, ubivši sebe i ranivši taksistu Dejvida Perija.

Opis kursa kaže da je za „sve koji žele karijeru u industriji pečenja/dekoracije torti, da osnuju sopstveni biznis ili da poboljšaju svoje veštine kućnog pečenja i ukrašavanja torti“.

Cena kursa za poslednju akademsku godinu iznosi 1.672 funti, ali se nudi finansijska pomoć onima sa niskim primanjima.

Elizabet i Malkolm Hičkot, hrišćanski par koji živi u Liverpulu, odveli su Svelmina u svoj dom 2017. godine, a ove nedelje opisali su 32-godišnjaka kao „umetničku” osobu koja je nedavno pohađala kurs ukrašavanja torti.

Gospodin Hičkot je rekao: „Moja žena ga je videla pre zatvaranja i činilo se da je veoma dobrog raspoloženja. Rekao je da je upisao ugostiteljski kurs specijalizovan za ukrašavanje torti na koledžu u Liverpulu. Činjenica da se razneo u taksiju u terorističkom napadu me je zaista šokirala. Koliko sam znao, njegov jedini interes je bio karting i Formula 1.

U saopštenju, portparol koledža je rekao: „Kao i mnogi, duboko smo ožalošćeni događajima u bolnici za žene u Liverpulu ovog vikenda. Emad (Enzo) Al Svelmin je bio odrasli student ukrašavanja torti na koledžu tokom akademske 2018/2019. godine, i užasnuti smo kada čujemo o njegovoj umešanosti u tragične događaje koji su se desili.

„Dobrobit naših studenata i osoblja ostaje prioritet broj jedan za gradski koledž u Liverpulu tokom ovog vremena, što je uznemirujuće za čitav grad i širu gradsku regiju.

„U skladu sa javnim apelima policije Merzisajda i drugih lokalnih lidera, ne nameravamo dalje da komentarišemo ono što je još uvek aktivna policijska istraga u ovom trenutku.

Bomba nije napravljena istom hemikalijom kao napad na Mančester Arenu U međuvremenu, Telegraf saznaje da antiteroristička policija i bezbednosne službe koje istražuju nedeljnu eksploziju nisu pronašle dokaze da je TATP - sličan onom koji je korišćen u bombi u Mančester areni - korišćen za pravljenje uređaja.

To je dovelo do spekulacija među nekim stručnjacima za eksplozive da je Svelameen mogao da napravi sirovu napravu domaće izrade koristeći vatromet.

Jedan bivši oficir za borbu protiv terorizma, sa ekspertizom u improvizovanim eksplozivnim napravama, rekao je: „To je značajna eksplozija, ali ništa nije nalik na bombu koja je korišćena u Mančesteru. Beli dim koji se može videti kako izbija iz kabine mogao bi ukazivati na upotrebu baruta, a postoji i bljesak u samoj kabini koji bi mogao da gori.

„Moguće je konstruisati kućne uređaje koristeći vatromet, ali to i dalje zahteva određeni stepen stručnosti i planiranja.

Bezbednosne službe će želeti da obezbede da ako Svealmeen nauči kako da napravi bombu na mreži, svi video snimci sada budu uklonjeni sa interneta.

Bonus video:

40:53

USIJANJE 16.11.2021.

(Espreso/Telegraph.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.