NOVA ŽRTVA "KONCERTA SMRTI": Umro je dečak (9)
Travis Skot, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

NOVA ŽRTVA "KONCERTA SMRTI": Umro je dečak (9)

U stampedu do kog je došlo dok je nastupao reper Travis Skot, povređeno je nekoliko stotina ljudi, više od deset ih je još u bolnici

Objavljeno: 22:30h

Koncert poznatog repera Travisa Skota doneo je nove žrtve. Iako je u prvobitnom izveštaju pisalo da je osam osoba izgubilo život, taj broj se povećava. Naime, devetogodišnji dečak iz Dalasa deseta je žrtva stampeda do kog je došlo na koncertu repera Travisa Skota pre dve nedelje, javlja „Anadolu Agency“.

Dečak pod imenom, Ezra Blunt je na muzičkom festivalu Astrovorld u Hjustonu povređen tokom stampeda, a u bolnicu je doveden bez moždane aktivnosti, a nekoliko dana kasnije izgubio je život.

Njegov otac, u objavi na „GoFundMe“ stranici, otvorenoj kako bi platio medicinske troškove lečenja sina, naveo je da je Ezra sedeo na njegovim ramenima, te da se izgubio u masi tokom stampeda. Njegov otac je izgubio svest, a kada se osvestio tražio je sina i shvatio da je dečak već u bolnici. Ezrina porodica tvrdi da je dečak „udaran, pregažen i gotovo smrvljen na smrt“.

Inače, porodicu Blunt zastupa istaknuti advokat za građanska prava Bendžamin Kramp i traži najmanje milion dolara odštete.

U stampedu do kog je došlo dok je nastupao reper Travis Skot, povređeno je nekoliko stotina ljudi, više od deset ih je još u bolnici. U toku je kriminalistička istraga, a pod lupom inspektora su promoter koncerta „Live Nation“ , kao i sam Travis Skot.

Inače, posle smrti studentkinje Barti Šahani koja je bila deveta žrtva koncerta, advokat porodice Džejms Lasiter najavio je podnošenje tužbe za smrt od 20 miliona dolara.

Podsetimo, Travis je istakao da snosi troškove sahrane svih osoba koje su izgubile život u stampedu na njegovom nastupu.

- Ovo je samo jedan od mnogih koraka koje planiram da učinim kako bih pomogao onima koji tuguju da prebrode ovo razdoblje i da se oporave - napisao je u izjavi na društvenim mrežama.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.