LUKAŠENKO RAZGOVARAO SA MERKELOVOM: Isplivali detalji!
Migranti na beloruskoj granici, Foto: EPA/Gennady Zhinkov

pregovori

LUKAŠENKO RAZGOVARAO SA MERKELOVOM: Isplivali detalji!

Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Pollskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra

Objavljeno: 20:49h

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko razgovarao je danas telefonom sa nemačkom kancelarkom u tehničkom mandatu Angelom Merkel o migrantskoj krizi na granici Belorusije sa zemljama EU, saopštio je Telegram kanal Pul prvog.

Kako je navedeno, u razgovoru je bilo reči o nizu problema, pre svega o situaciji sa izbeglicama na belorusko-pollskoj, belorusko-litvanskoj i belorusko-letonskoj granici.

Detaljno su razmotreni putevi i izgledi za rešavanje migracionog problema kako bi se sprečila eskalacija situacije na granici, prenosi Sputnjik.

U saopštenju se kaže i da su lideri detaljno razmatrali podršku izbeglicama kroz pružanje humanitarne pomoći.

Kako prenosi kanal, razgovor predsednika Lukašenka i Merkelove trajao je oko 50 minuta, a strane su se dogovorile o dallim kontaktima kako bi se rešila situacija.

Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Pollskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra.

Nekoliko hillada migranata došlo je do belorusko-pollske granice i ne napušta pograničnu zonu.

Neki od njih pokušali su da uđu u Pollsku razbijajući ogradu od bodllikave žice.

Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.