TRAGEDIJA U PAKISTANU: Poginula DVA POLICAJCA
Pakistan, Foto: Printscreen/Twitter

eksplozija bombe

TRAGEDIJA U PAKISTANU: Poginula DVA POLICAJCA

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad u provinciji Kajber Paktunkva. Šef policije je rekao da je u toku potraga za počiniocima

Objavljeno: 18:47h

Dva policajca su poginula pored puta, u eksploziji bombe aktivirane na daljinu danas u severozapadnoj oblasti u Pakistanu koja se graniči sa Avganistanom, objavile su vlasti.

Prema saopštenju šefu policije okruga Badžur dva policajca su bila na dužnosti obezbedjivanja Brane Raghan kada su nepoznati počinioci aktivirali bombu, i oba policajca su od toga stradala.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad u provinciji Kajber Paktunkva. Šef policije je rekao da je u toku potraga za počiniocima.

Badžur je bio utočište za pakistanske talibane poznate kao Tehrik-e-Taliban Pakistan, dok ta oblast nije rašćićčena od boraca u vojnim operacijama proteklih godina. Ta miitantna grupa koja je odvojena od avganistanskih talibana uključena je bila u napade na bezbednosne snage u prošlosti ali sada vodi mirovne pregovore sa vladom. Jednomesečno primirje objavljeno je u utorak.

Odvojeno danas bomba ručne izrade postavljena na parkirani motocikl eksplodirala je blizu pijace u jugozapadnom pakistanskom gradu Keti, kada je ranjeno pet ljudi.

Predstavnik policije rekao je da su medju ranjenim jedna devojčica, njena majka i policajac. Po njegovim rečima devojčica je u kritičnom stanju ali majka je stabilno. Niko nije odmah preuzeo odgovornost ni za taj napad.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.