OPTUŽEN BIVŠI TRAMPOV SAVETNIK
Donald Tramp, Foto: Printscreen Youtube

ODLUKA

OPTUŽEN BIVŠI TRAMPOV SAVETNIK

Prema saopštenju Ministarstva pravde, Banon je optužen od strane savezne velike porote po dve tačke optužnice zbog nepoštovanja Kongresa

Objavljeno: 22:47h

Stiv Benon, bivši viši savetnik Donalda Trampa, optužen je zbog odbijanja da se odazove pozivu komisije Predstavničkog doma koja vodi istragu za upad demonstranata u Kapitol 6. januara ove godine.

Prema saopštenju Ministarstva pravde, Banon je optužen od strane savezne velike porote po dve tačke optužnice zbog nepoštovanja Kongresa.

- Benon (67) optužen je za zbog nepoštovanje suda zbog odbijanja da da iskaz, kao i zbog odbijanja da dostavi tražene dokumente - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da datum suđenja još nije određen, a sudiće mu se u američkom okružnom sudu za Distrikt Kolumbija, prenosi Guardian.

Vest o podizanju optužnice protiv Stiva Benona događa se istog dana kada je Mark Medouz, bivši šef kabineta Donalda Trampa, odbio da se pojavi na zakazanom svedočenju pred specijalnim komitetom.

Benonova optužnica šalje jasan signal Medouzu i drugim Trampovim saveznicima da bi mogli da se suoče sa krivičnim posledicama zbog odbijanja saradnje sa komitetom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.