ZADOVOLJNI! Šinas pozdravio odluku TURSKE da ograniči putovanja u Belorusiju državljanima nekih zemalja
Erdogan, ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

kriza

ZADOVOLJNI! Šinas pozdravio odluku TURSKE da ograniči putovanja u Belorusiju državljanima nekih zemalja

Nekoliko hiljada migranata, uglavnom sa Bliskog istoka, nalazi se na granici Belorusije sa Poljskom i Litvanijom, koje odbijaju da ih prime

Objavljeno:

Potpredsednik Evropske komisije Margaritis Šinas pozdravio je današnju odluku Turske da ograniči putovanja u Belorusiju državljanima nekih zemalja, radi ublažavanja migrantske krize na istočnoj granici Evropske unije.

Šinas je zbog migrantske krize boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), a danas je u Libanu, odakle će otputovato u Irak, posle čega postoji mogućnost da poseti Tursku.

Pošto je izjavio da UAE čvrsto podržavaju EU, Šinas je poručio: “Vidimo napredak na svim frontovima. Ovo je trenutak kada EU računa na prijatelje i srećni smo što vidimo da ih je mnogo”.

Nekoliko hiljada migranata, uglavnom sa Bliskog istoka, nalazi se na granici Belorusije sa Poljskom i Litvanijom, koje odbijaju da ih prime.

Evropska komisija tvrdi da Minsk deli beloruske vize na Bliskom istoku, prevozi migrante i podstiče ih da ilegalno prelaze u EU, navodi Rojters.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.