IZRAELSKI SUD ODLUČIO! Dečak koji je preživeo nesreću na žičari u Italiji se MORA VRATITI rođacima
Žičara, Foto: Youtube printscreen

pala odluka

IZRAELSKI SUD ODLUČIO! Dečak koji je preživeo nesreću na žičari u Italiji se MORA VRATITI rođacima

Eitanovi rođaci u Italiji su rekli da dečak odveden bez njihovog znanja i podneli su tužbu u Italiji tražeči da se vrati

Objavljeno:

Izraelski apelacioni sud naredio je danas da se šestogodišnji dečak koji je preživeo nesreću na žičari u Italiji mora vratiti svojim rođacima u roku od 15 dana, čime je podržana ranija presuda u borbi za starateljstvo sa članovima porodice u Izraelu.

Četrnaest ljudi poginulo je u kada se otkačila gondola u planinama severne Italije, medju njima roditelji dečaka Eitana Birana i njegov mladji brat, a sada i roditelji njegove majke u Izraelu i rodjaci oca u Italiji traže starateljstvo.

Ove nedelje je italijanski sudija izdao međunarodnu potericu za dečakovim dedom koji je u septembru Eitana doveo u privatnom avionu iz Italije u Izrael.

Izraelski sud je u oktobru naredio da se dečak vrati svojim rodjacima u Italiji, gde je živeo pre nesreće, uz objašnjenje da je to "mesto njegovog uobičajenog prebivališta", a da njegov deda Šmuel Peleg, koji ga je doveo u Izrael na svoju ruku, plati 20.000 dolara za troškove i advokatima.

Deda je nastojao da odbrani svoju odluku, tvrdeći da je to u dečakovom najboljem interesu. On nije komentarisao italijansku poternicu.

Eitanovi rođaci u Italiji su rekli da dečak odveden bez njihovog znanja i podneli su tužbu u Italiji tražeči da se vrati.

Eitan i njegovi roditelji živeli su u Italiji pre nesreće, a pošto je pušten iz bolnice u kojoj se nedeljama lečio, italijanski sud je presudio da bi dečak trebalo da živi sa tetkom Ajom Birani, kraj Pavie u severnoj Italiji.

Telaviski sud je ranije presudio da je Eitanovo prebivalište u Italiji gde se njegova porodica preselila kada mu je bilo samo mesec dana.

Sudije je zaključio da je njegovo preseljenje u Izrael nezakonito i da se krše prava na starateljstvo tetke i pozvao porodicu na pomirenje rekavši da je to u dečakovom interesu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.