OGLASILA SE VLADA ETIOPIJE POSLE NOVOG HAOSA: "To nema nikakve veze sa njihovom kancelarijom i poslom"
Ilustracija, Foto: Profimedia

vlada etiopije

OGLASILA SE VLADA ETIOPIJE POSLE NOVOG HAOSA: "To nema nikakve veze sa njihovom kancelarijom i poslom"

Etiopska vlada je saopštila da privodi ljude za koje sumnja da podržavaju suparničke snage Tigraja koje se bore protiv vlade Etiopije poslednjih godinu dana

Objavljeno: 23:48h

Ujedinjene nacije su saopštile danas da je najmanje 16 službenika svetske organizacije pritvoreno u glavnom gradu Etiopije, a portparol vlade je rekao da su zadržani zbog "učestvovanja u teroru", dok je u zemlji na snazi vanredno stanje.

Svi privedeni službenici su etnički Tigrajci, rekao je jedan humanitarni radnik za Asošiejted pres.

UN su saopštile da nisu navedeni razlozi za pritvor, ali su etnički Tigrajci prijavili masovna privodjenja na osnovu etničke pripadnosti otkako je etiopska vlada prošle nedelje proglasila vanredno stanje. ; Portparol UN ;Stefan Dižarik rekao je 16 službenika svetske organizacije pritvoreno u Adis Abebi i naveo da je još šestoro službenika bilo privedeno pa pušteno.

Istakao je da predstavnici UN aktivno saradjuju s etiopskom vladom kako bi obezbedili hitno oslobadjanje pritvorenih, čiju etničku pripadnost nije naveo.

Rekao je samo da su oni deo osoblja UN i da su iz Etiopije.

Portparol etiopske vlade Legese Tulu u poruci agenciji AP rekao je da su članovi osoblja UN pritvoreni jer su prekršili zakon i zbog "učešća u terorističkom činu", ne navodeći detalje.

"To nema nikakve veze sa njihovom kancelarijom i poslom", rekao je Tulu.

Etiopska vlada je saopštila da privodi ljude za koje sumnja da podržavaju suparničke snage Tigraja koje se bore protiv vlade Etiopije poslednjih godinu dana.

Etiopska komisija za ljudska prava je izvestila da je u Adis Abebi uhapšeno više stotina Tigrajaca medju kojima su i majke sa decom.

Bonus video:

27:21

KVIZ MOZAIK 09.11.2021.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.