Oni su utrli put Trampu: Fridrih i Frederik - osnivači dinastije! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters / Rick Wilking, wikipedia / public domain, Profimedia

uspešni preci, uspešan potomak

Oni su utrli put Trampu: Fridrih i Frederik - osnivači dinastije! (FOTO) (VIDEO)

Sa raznih strana može se čuti da je Tramp krenuo od nule da bi se, zahvaljujući izvanrednim preduzetničkim sposobnostima, vinuo među milijardere. Ipak, nije baš bilo tako!
Objavljeno: 16:53h

Na talasu trijumfa Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD počele su da kruže priče, istinite i neistinite, o tome kako je novi stanovnik Bele kuće uspeo da stekne sve što je stekao i na koji način je dospeo tu gde se sada nalazi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sa raznih strana moglo se čuti i da je poznati biznismen krenuo od nule da bi se, zahvaljujući izvanrednim preduzetničkim sposobnostima i poslovičnoj hrabrosti, vinuo među milijardere.

Ipak, nije baš bilo tako! Donald je u svet biznisa ušao zahvaljujući ocu Fredu (Frederick Christ Trump), u čijoj firmi za trgovinu nekretninama je počeo da radi još tokom studija na poslovnoj školi Univerziteta u Pensilvaniji.

Frederik Trump (1905 - 1999) se bavio izgradnjom i prodajom nekretnina. Njegova firma je izgradila brojne porodične kuće u Kvinsu, barake i stanove za prepadnike američke mornarice, na više lokacije duž istočne obale SAD i više od 27.000 stanova u Njujorku.

foto: Fred i Donald Tramp, Profimedia

Ovaj uspešni biznismen i njegovo poslovanje su tokom njegove karijere u nekoliko navrata bili predmet istrage. Komisija Senata SAD ga je 1954. godine ispitivala zbog sumnji da je ostvarivao profit na javnim radovima, a Odeljenje za ljudska prava Ministarstva pravde SAD 1973. zbog rasne segregacije, pošto je njegova firma odbijala da izdaje stanove crncima. Spekulisalo se i da je bio član Kju Kluks Klana.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.