MINISTAR SEVERNE MAKEDONIJE NAJAVIO UVOĐENJE ENERGETSKO KRIZNOG STANJA: Trenutno nisu predviđenje restrikcije
Ilustracija, Foto: Profimedia

alarmantno

MINISTAR SEVERNE MAKEDONIJE NAJAVIO UVOĐENJE ENERGETSKO KRIZNOG STANJA: Trenutno nisu predviđenje restrikcije

Bekteši je napomenuo da je Ministarstvo energetike predložilo Vladi Severne Makedonije i da je u subotu već donesena nova uredba o načinu i kriterijumima za proglašenje kriznog stanja u energetskom sektoru, kako bi se usaglasila sa Zakonom o energiji

Objavljeno:

Ministar ekonomije Severne Makedonije Krešnik Bekteši najavio je da će u njegovoj zemlji biti proglašeno energetsko krizno stanje, ali je istakao da trenutno nisu predviđene restrikcije struje.

Bekteši je rekao da jedini razlog za proglašenje energetskog kriznog stanja u Severnoj Makedoniji da bi moglo da se "ubrizga" budžetski novac u državne kompanije za proizvodnju i za prenos električne energije, ESM i MEPSO, da bi se "povećala njihova likvidnost da može da se interveniše uvozom struje".

"Restriktivne mere u ovom momentu nisu predviđene. Ministarstvo ekonomije i sve institucije uključene u energetski sektor stalno imaju sastanke i pažljivo prate stanje u elektronergetskom sektoru države", rekao je on.

Bekteši je napomenuo da je Ministarstvo energetike predložilo Vladi Severne Makedonije i da je u subotu već donesena nova uredba o načinu i kriterijumima za proglašenje kriznog stanja u energetskom sektoru, kako bi se usaglasila sa Zakonom o energiji.

"U skladu sa tom uredbom će moći da se sprovode razne mere, uključujući i to da Vlada direktno iz budžeta, preko insitucija koje su direktni budžetski korisnici, interveniše u energetske kompanije kao što su ESM (Elektrane Severne Makedonije) i MEPSO (Makedonski elektroprenosni sistem operator)", rekao je Bekteši Televiziji Alsat M, koja program pretežno emituje na albanskom jeziku.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.