ISTORIJSKO PRIZNANJE: Trampov štab bio na vezi sa Moskvom za vreme kampanje!
Foto: Fonet/Reuters

Putinovi konci

ISTORIJSKO PRIZNANJE: Trampov štab bio na vezi sa Moskvom za vreme kampanje!

Sergej Rjabkov, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije, potvrdio je da je "bilo kontakata" sa Trampovim timom"
Objavljeno:

Zvaničnici ruske vlade održavali su kontakte sa članovima tima Donalda Trampa za vreme kampanje za izbor predsednika SAD, izjavio je visoki ruski diplomata, otvorivši tako prostor za nova nagađanja o pravoj ulozi Kremlja u izboru 45. predsednika SAD, piše Vašington post.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tramp je prethodno, suočen sa mnogim neugodnim pitanjima o svojim vezama sa Moskvom i ruskom predsednikom Vladimirom Putinom, nekoliko puta negirao bilo kakvu povezanost sa vladom u Moskvi.

I posle najnovije izjave ruskog diplomate, Hop Hiks, PR Trampove kampanje, negirala je da je bilo kontakata između Moskve i njih pre izbora koji su se održali u utorak.

Izjavu zbog koje se podigla velika prašina u Americi dao je Sergej Rjabkov, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije, koji je u intervjuu koji je dao agenciji Interfaks potvrdio da je "bilo kontakata" sa Trampovim timom".

- Očigledno, mi znamo većinu ljudi iz njegove pratnje. Svi oni su poznati akteri političkog života u SAD i zauzimali su visoke pozicije. Ne mogu da kažem za sve, ali jedan dobar broj bio je u kontaktu sa našim predstavnicima - izjavio je Ribakov, i dodao da je Moskva počela da traži načine za izgradnju dijaloga sa budućom administracijom predsednika Donalda Trampa, te da će ovi kontakti biti od velike pomoći u tom procesu.

foto: Profimedia

PR ministarstva Marija Zaharova rekla je za Bloomberg da su se zvaničnici ruske ambasade u Vašingtonu susreli sa članovima Trampovog tima, i to je opisala kao "uobičajenu praksu". Ona je rekla i da su članovi tima Hilari Klinton bili pozvani na takav sastanak, ali da su ga odbili.

Upitan za dodatno pojašnjenje, neimenovani izvor iz ruskog ministarstva spoljnih poslova rekao je da su ovakvi kontakti "standardna diplomatija", i da su se ticali razjašnjavanja nekih izjava koje su date za vreme kampanje.

foto: AP

U septembru, Trampa je intervjuisao Leri King, a intervju se kasnije pojavio na RT America, stanice koja je u vlasništvu Moskve. U ovom intervjuu, Tramp je kritikovao američke medije, nazvavši ih "neverovatno neiskrenim". Trampov portparol je kasnije rekao da je intervju bio lična usluga Trampa svom prijatelju Leriju Kingu, ali da budući predsednik SAD nije znao na kojoj će se stanici pojaviti intervju.

Direktor nacionalne obaveštajne službe Džejms Kleper optužio je rusku vladu da se uz pomoć hakera direktno umešala u izbore u SAD, tako što su hakovali e-mail šefa kampanje Hilari Klinton, Džona Podeste.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.