LONDON ZAGRMEO PARIZU: Povucite se u roku od 48 sati ili SNOSITE POSLEDICE
Džonsn i Makron, Foto: Profimedia

HAOS U SVETU

LONDON ZAGRMEO PARIZU: Povucite se u roku od 48 sati ili SNOSITE POSLEDICE

Makron je preneo Džonsonu da voli Veliku Britaniju, onoliko koliko Džonson voli Francusku.

Objavljeno:

Britanija je danas uputila upozorenje Francuskoj, pozivajući je da se povuče iz ribarskog spora u roku od 48 sati ili će se u suprotnom suočiti sa sudskim procesom u skladu sa trgovinskim sporazumom o Bregzitu.

- Francuzi su uputili potpuno nerazumne pretnje, uključujući Kanalskim ostrvima i našoj ribarskoj industriji, i oni moraju da povuku te pretnje ili ćemo u suprotnom iskoristiti mehanizme našeg trgovinskog sporazuma sa EU da preduzmemo akciju - izjavila je danas britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras Nebo, a prenosi agencija Rojters.

- Francuzi su se ponašali nepravedno. To nije u okviru trgovinskog sporazuma. A ako se neko ponaša nepravedno u trgovinskom sporazumu, imate pravo da preduzmete mere protiv njih i tražite neke kompenzacione mere. I to ćemo učiniti ako Francuzi ne odstupe - izjavila je britanska ministarka.

Francuska je predložila Velikoj Britaniji način na koji može da se okonča spor oko prava na ribolov, izjavio je juče francuski predsednik Emanuel Makron i poručio da je "lopta sada u dvorištu" britanskog premijera Borisa Džonsona.

Makron je preneo Džonsonu da voli Veliku Britaniju, onoliko koliko Džonson voli Francusku.

"Ne želim da dođe do eskalacije. Moramo da budemo ozbiljni", rekao je Makron na konferenciji za novinare posle samita Grupe 20 najrazvijenijih svetskih ekonomija u Rimu.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.