UMRLA JE POZNATA GLUMICA: Saopštene su NAJCRNJE VESTI, kolege se OPRAŠTAJU OD NJE
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/newyorkpostWithOneLook

tuga

UMRLA JE POZNATA GLUMICA: Saopštene su NAJCRNJE VESTI, kolege se OPRAŠTAJU OD NJE

Njena smrt je objavljena na sajtu Star Trek WarpFactorTrek.com. Detalji o smrti još nisu poznati.

Objavljeno: 17:35h

Kamil Saviola, čije brojne scenske i TV uloge uključuju bajoranskog verskog vođu Kaija Opaku u Zvezdanim stazama: Deep Space Nine, majka nesrećne Kornjače iz Entourage i, na Brodveju, likove u Devet i Čikagu, umrla je u 71. godini.

Njena smrt je objavljena na sajtu Star Trek WarpFactorTrek.com. Detalji o smrti još nisu poznati.

Dugogodišnji prijatelj i glumac Harvey Fierstein je na Tviteru napisao: „Bila mi je prijatelj 40 godina na koga se uvek moglo računati za smeh i rame za plakanje. Zbogom"

Glumac Vilson Kruz, koji je rekao da je tokom godina nastupao sa Saviolom na mnogim skupovima protiv AIDS-a, napisao je na Tviteru: „Bila je sveprisutna. Teško mi je. Šaljem ljubav njenoj porodici i najbližima. Nedostajaćes."

Rođena u Bronksu, počela je da se bavi šoubiznisom kao pevačica u njujorškom rok bendu Margo Lewis Explosion 1970-ih. Saviola je debitovala na Brodveju kao Mama Maddelena u produkciji mjuzikla Nine u režiji Tomija Tuna 1982. Godine 2003. pridružila se zamenljivoj ekipi Čikaga kao Matrona Mama Morton. Njen filmski debi dogodio se samo dve godine nakon njenog brodvejskog prodora kada je dobila malu ulogu u filmu Vudija Alena na Brodveju Deni Rouz iz 1984.

Kamil
foto: Printscreen/Instagram

Ostale filmske uloge uključivale su Betsino venčanje i Poslednji izlaz u Bruklin. Na televiziji se pojavila u serijama Remington Steele, Baby Boom, JAG, Some of My Best Friends, Saving Grace, Without a Trace i Nip/Tuck, između mnogih drugih. Godine 1992. ponovo se pojavila u filmovima The Heights i Civil Wars, a 1993. je počela da igra Kai Opaka u Zvezdanim stazama: Deep Space Nine. Od 2006. do 2009. Saviola se pojavila u HBO-ovoj Entourage, glumeći majku kornjače lika Džerija Ferare. Njena najnovija zasluga je uloga Filomene u seriji Mlađi koju je kreirao Daren Star.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.