TAKSISTA OROBIO DEMENTNU BAKU: Vožnju od 9 kilometara naplatio NEVEROVATNIH 100 evra!
Ilustracija, Foto: Profimedia

AUSTRIJA

TAKSISTA OROBIO DEMENTNU BAKU: Vožnju od 9 kilometara naplatio NEVEROVATNIH 100 evra!

Njena ćerka Romana G. je ogorčena

Objavljeno:

Jedan taksista iz Austrije iskoristio je to što je baka koja mu je sela u vozilo dementna, te joj je vožnju dugu samo devet kilometara naplatio neverovatnih 100 evra.

Hildegard V. (84) se prošlog ponedeljka iskrala iz staračkog doma u Svetom Florijanu oko 9 sati ujutru i zaustavila taksi kako bi otišla do kuće gde je nekada živela. Po dolasku u Tilisburg, taksista je, izgleda, dementnoj bakici vožnju naplatio 100 evra.

Njena ćerka Romana G. je ogorčena. Smatra da vozač nikako nije smeo da iskoristi situaciju i ojadi ženu, koja većinu vremena nije svesna sveta oko sebe. Romana je sigurna da njena majka nije pokradena jer je Hildegard, kako kaže, pre dolaska kući, uspela da svrati i do banke da podigne veću svotu novca.

- Mama je pravo iz doma otišla u banku i podigla 540 evra sa njenog računa. Sestra je to saznala u banci istog dana. Mama je dugogodišnji klijent, a i dalje zna kako se zove, tako da su joj u banci bez problema isplatili novac - priča Romana.

Kući je, umesto sa 540 evra, stigla sa 440.

Ipak, ćerkama je i dalje misterija kako je Hildegard uopšte uspela da zaustavi taksi.

- Možda je na ulici zamolila nekog da joj pozove vozilo. Ona kod sebe nije imala mobilni telefon, niti je bilo govornice u blizini, a ni taksi stanice. Možda ga je zaustavila na ulici. Dom nije daleko od autobuske stanice. U banci su nam rekli da je mama pitala gde je sledeća autobuska stanica - priča Romana za Heute.

Da je baka pobegla iz doma saznali su tek kada se pojavila na vratima kuće, u kojoj živi njen partner. On je pozvao ćerke oko 9.30 i rekao da je Hildegard nekako sama došla kući.

- Uvereni smo da ju je taksista orobio jer kada je sestra rekla da kreće ka kući da bi je vratila u dom, mama je rekla da mora još malo da sačeka jer čovek koji ju je dovezao mora da vrati kusur - objašnjava Romana.

Kaže da se oko 11.30 kasnije iznenada stvorio taksista pred kućom, koji je rekao da je tu da babu vrati u dom. Kako ćerka u tom trenutku nije znala da je baka ostala "kratka" za 100 evra, taksisti se zahvalila i ispratila ga, da ništa nije ni pitala za novac. Romana ne može da se seti koje taksi udruženje je u pitanju, ali komšije svedoče da su videle Hildegard da je izašla iz taksija ranije tog jutra, kada se pojavila na vratima kuće.

- Nema mnogo udruženja u našem kraju. Pozvala sam dva udruženja, ali navodno njihovi vozači nisu prevezli mamu - kaže Romana.

Ona kaže da bi vozača koji je iskoristio situacija što mu je u vozilo ušla dementna starica trebalo da bude sramota.

- Strašno mi je što neko iskorišćava osobu u takvom stanju - kaže Romana.

Novca više nema pa nema, a ona je na Fejsbuku pozvala vozača da se sam javi.

- Ako je bar imalo pošten, vratiće pare - rekla je Romana.

Nije poznato zašto taksista, ako se zaista ponovo pojavio pred kućom, nije vratio kusur koji je obećao dementnoj baki.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.