STRAŠAN INCIDENT PRI SLETANJU NA MADRIDSKI AERODROM: Avion udario u PTICU, desetine života bilo u OPASNOSTI (VIDEO)
Avion, Foto: Printscreen/Youtube/Aviatopedia

LETELICA PRETRPELA OŠTEĆENJE

STRAŠAN INCIDENT PRI SLETANJU NA MADRIDSKI AERODROM: Avion udario u PTICU, desetine života bilo u OPASNOSTI (VIDEO)

Avion A350-900 španskog nacionalnog avioprevoznika Iberia u utorak je imao sudar s pticom pri sletanju na madridski aerodrom na letu iz Bogote

Objavljeno:

Strašan incident dogodio se prilikom sletanja aviona španskog avioprevoznika na madridski aerodrom, letelica je tom prilikom pretrpela oštećenje, a život desetiina putnika bio je u opasnosti.

Avion A350-900 španskog nacionalnog avioprevoznika Iberia u utorak je imao sudar s pticom pri sletanju na madridski aerodrom na letu iz Bogote.

Dve godine star avion je nakon devet sati i 20 minuta leta u finalnom prilazu madridskoj vazdušnoj luci udario u veliku pticu koja mu je značajno oštetila nos, pa se šteta, kako navode španski mediji, procenjuje na više miliona dolara. Posada je nekako uspela da iskontroliše letelicu i bezbedno spusti na desetine putnika u Madrid.

Sudar s pticom nije retka pojava. Ovog leta dva hrvatska avioprevoznika imala su bliske susrete sa životinjama. Letelica ETF Airwaysa je imala blizak susret i sa zecom, kada je jedan motor usisao tu životinju, pri čemu je došlo do višemilionske štete na samom motoru, ali i dodatnih troškova u organizaciji zamenske letelice, pozicioniranja posade i unajmljivanja zamenskog motora.

U novembru 2019. je avion A330-300 Korean Aira prilikom sletanja iz Seula u Zagreb u prilazu takođe imao sudar s pticom, ali došlo je do blagog oštećenja na krilu koje nije uticalo na bezbednost.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.