OTKRIVENI NOVI SLUČAJEVI KORONA VIRUSA U KINESKOJ REGIJI: Više od 2.000 turista poslato u KARANTIN!
Koronavirus, Foto: Profimedia

korona u kini

OTKRIVENI NOVI SLUČAJEVI KORONA VIRUSA U KINESKOJ REGIJI: Više od 2.000 turista poslato u KARANTIN!

Ovaj potez je usledio nakon izveštaja o izbijanju kovida-19 u tom ogromnom, slabo naseljenom regionu koji privlači posetioce svojim planinama, jezerima i pašnjacima

Objavljeno:

Više od 2.000 turista koji su u poseti kineskoj regiji Unutrašnja Mongolija poslato je u hotele u dvonedeljni karantin nakon što su otkriveni novi slučajevi kovida-19 u toj oblasti.

Ovaj potez je usledio nakon izveštaja o izbijanju kovida-19 u tom ogromnom, slabo naseljenom regionu koji privlači posetioce svojim planinama, jezerima i pašnjacima, prenosi agencija AP.

U saopštenju regionalne vlade se navodi da je 2.428 posetilaca stavljeno na posmatranje u hotele u gradovima Baotou i Ordos.

Takav razvoj situacije je posledica nekoliko uzastopnih izveštaja o novim slučajevima lokalne infekcije u regionu, pri čemu je Unutrašnja Mongolija odgovorna za 19 od 48 novih slučajeva lokalnog prenosa.

Karantini su tipična mera u Kini preduzeta radi kontrole pandemije, kao i nošenje maski, elektronsko praćenje slučajeva, masovno testiranje, blokade i vakcinacije.

U gradu Landžou, u provinciji Gansu koja se graniči sa Unutrašnjom Mongolijom, milioni ljudi bili su uglavnom zatvoreni u svojim domovima tokom protekle nedelje nakon što su tamo otkriveni novi slučajevi.

U tom gradu je danas prijavljeno deset novih slučajeva.

Kina je od početka pandemije prijavila 91.665 slučajeva kovida i 4.636 smrtnih ishoda povezanih sa tim virusom.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.