OSTRVSKA DRŽAVA NA PACIFIKU POTVRDILA PRVI SLUČAJ KORONE OD POČETKA PANDEMIJE: Neće uvoditi ograničenja?
Ilustracija, Foto: EPA/Luis Ascui

SVUDA JE IMA

OSTRVSKA DRŽAVA NA PACIFIKU POTVRDILA PRVI SLUČAJ KORONE OD POČETKA PANDEMIJE: Neće uvoditi ograničenja?

Ostrvo, koje se nalazi oko 2300 kilometara severno od Novog Zelanda, zatvorilo je svoje granice kada je počela pandemija i nikada ranije nije zabeležio nijedan slučaj kovida-19

Objavljeno:

Pacifička kraljevina Tonga potvrdila je prvi slučaj korona virusa od početka pandemije, objavio je premijer Pohiva Tu'i'onetoa u petak.

Ostrvo, koje se nalazi oko 2300 kilometara severno od Novog Zelanda, zatvorilo je svoje granice kada je počela pandemija i nikada ranije nije zabeležio nijedan slučaj kovida-19.

Međutim, putnik s leta iz Krajstčerča Južnog ostrva Novog Zelanda je pozitivan, rekao je Tu'i'onetoa na konferenciji za medije.

Taj putnik, zajedno s 214 drugih, izolovan je i nalazi se u karantinu od njihovog povratka u Tongu u sredu.

Na letu su bili sezonski radnici i neki zvaničnici olimpijskog tima Tonge koji su "zaglavili" na Novom Zelandu u povratku sa Olimpijskih igara u avgustu, javljaju lokalni mediji.

Njima nedeljama nije bio dopušten ulazak u Tongu nakon što su otkriveni slučajevi kovida-19 na Novom Zelandu.

Tu'i'onetoa je pozvao stanovnike da se pripreme za moguća ograničenja i da se vakcinišu.

Tonga je prvom dozom vakcinisala 48 odsto stanovništva koji ispunjavaju uslove za vakcinaciju, a 31 odsto je potpuno vakcinisano..

Zdravstveni zvaničnici Novog Zelanda su u četvrtak potvrdili dva slučaja u Krajstčerču, što su prve zaraze u tom gradu u godinu dana. Još dva slučaja potvrđena su u petak, ali u gradu se neće uvoditi ograničenja jer su zdravstveni zvaničnici naveli da je epidemija "obuzdana".

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.