BIVŠI BAJDENOV IZASLANIK ZA AVGANISTAN NAPUSTIO ADMINISTRACIJU: Naveo razlog za tu odluku!
Džo Bajden, Foto: Profimedia

odluka

BIVŠI BAJDENOV IZASLANIK ZA AVGANISTAN NAPUSTIO ADMINISTRACIJU: Naveo razlog za tu odluku!

Priznao je i da proces kraja rata nije bio najbolji, dodaje Si-En-En

Objavljeno:

Bivši izaslanik predsednika SAD Džozefa Bajdena za Avganistan, Zalmaj Halizad, izjavio je da je napustio administraciju jer interne debate nisu bile zasnovane na činjenicama na terenu.

„Jedan od razloga zbog kojeg sa napustio vladu je činjenica da debata nije onakva kako bi trebalo da bude – utemeljena na realnosti i na osnovama onoga što se desilo, odnosno činjenica“, izjavio je Halizad za Si-Bi-Es.

Izaslanik Bajdena je rekao da je Amerika trebalo da „jače pritisne predsednika Avganistana Ašrafa Ganija“, priznajući da SAD nisu bile dovoljno čvrste prema bivšem avganistanskom lideru, koji je napustio zemlju kada su talibani ušli u Kabul 15. avgusta.

Priznao je i da proces kraja rata nije bio najbolji, dodaje Si-En-En.

„Ne kažem da je to bilo dobro povlačenje. Bilo je loše na kraju, nema dileme. Moglo je i da bude mnogo gore“, dodao je Halizad.

Nakon ulaska u Belu kuću, predsednik Bajden doneo je „odluku o povlačenju na bazi rasporeda“, pritom ne vodeći računa o uslovima, tvrdi Halid.

„Oni iznad mene doneli su tu odluku. Žao mi je što su me neki iz Vašingtona načinili žrtvenim jarcem, odgovornim za haotično povlačenje iz Avganistana i za islamističko preuzimanje vlasti“, poručio je on.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.