TOKIO UPOZORAVA: Severnokorejske raketne probe PRETNJA za ceo svet
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠTA ĆE BITI?

TOKIO UPOZORAVA: Severnokorejske raketne probe PRETNJA za ceo svet

Japanski zvaničnik je predočio da bi Tokio, s obzirom na razvoj severnokorejskog nuklearnog i raketnog programa, morao da ojača svoj sistem protivraketne odbrane

Objavljeno:

Japanska vlada veruje da raketne probe Pjongjanga predstavljaju pretnju i za susedne zemlje, i za celu međunarodnu zajednicu, izjavio je danas zamenik glavnog sekretara vlade Jošihiko Isozaki na konferenciji za novinare u Tokiju.

„Severnokorejske nuklearne i raketne aktivnosti, uključujući i nedavno lansiranje (podmorničke rakete), ugrožavaju mir i bezbednost naše zemlje, regiona i cele međunarodne zajednice“, rekao je on.

Isozaki je ocenio da su najnovija lansiranja podmorničkih raketa severnokorejske vojske bila „očigledno kršenje rezolucije Saveta bezbednosti UN“ i naglasio da će Japan nastaviti blisku saradnju sa SAD, Južnom Korejom i čitavom međunarodnom zajednicom na rešavanju problema koje prouzrokuje Severna Koreja.

Japanski zvaničnik je predočio da bi Tokio, s obzirom na razvoj severnokorejskog nuklearnog i raketnog programa, morao da ojača svoj sistem protivraketne odbrane.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.