Vojska Etiopije bombardovala glavni grad Tigraja: Najmanje 3 osobe poginule
Foto: Profimedia

vazdušni napad

Vojska Etiopije bombardovala glavni grad Tigraja: Najmanje 3 osobe poginule

Vazdušni udari, o kojima su svedočila dva humanitarna radnika, usledili su nekoliko dana posle pokretanja nove ofanzive vojske protiv snaga Tigraja, koje gotovo godinu dana ratuju protiv vlade Etiopije i njenih saveznika

Objavljeno:

Najmanje tri osobe su poginule u vazdušnim udarima vojske Etiopije na Mekele, glavni grad regiona Tigraj, izjavili su danas svedoci.

Vazdušni udari, o kojima su svedočila dva humanitarna radnika, usledili su nekoliko dana posle pokretanja nove ofanzive vojske protiv snaga Tigraja, koje gotovo godinu dana ratuju protiv vlade Etiopije i njenih saveznika.

Vojska Etiopije je potvrdila da je izvela vazdušni napad, navodeći da su meta bili "komunikacioni tornjevi i oprema" i da je "apsolutno vodila računa da ne bude civilnih žrtava", prenela je državna agencija EPA.

Medjutim, stanovnik Mekelea rekao je Asošiejted presu da je bombardovana pijaca i da je mnogo ranjenih, a drugi da su izvedena dva napada iz vazduha, u kojima su poginula tri deteta iz iste porodice i u kojima je ranjeno najmanje sedam osoba.

U Mekeleu nije bilo ratnih dejstava od kraja juna, kada su snage Tigraja zauzele veći deo regiona, posle čega se etiopska vojska povukla.

Vlada Etiopije je nakon toga pozvala sve vojno sposobne gradjane kako bi porazila lidere Tigraja koji su 27 godina bili dominantna politička snaga u državi, dok ih aktuelni premijer Abij Ahmed nije uklonio sa vlasti.

Linije komunikacije sa regionom Tigraj su blokirane, zbog čega je teško proveriti dobijene informacije.

Snage Tigraja navode da pokušavaju da primoraju vladu Etiopije da ukine smrtonosnu blokadu tog regiona, uvedenu u junu, nakon preokreta u ratu.

U gradjanskom ratu u Tigraju poginule su hiljade ljudi.

SOCIOLOG BOŽOVIĆ O DEČIJIM IGRAČKAMA: Napravljene su greške, lepotice liče na barbike
01:17

SOCIOLOG BOŽOVIĆ O DEČIJIM IGRAČKAMA: Napravljene su greške, lepotice liče na barbike

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media