UDOVICA POZNATOG SPORTISTE ŠOKIRANA IZVEŠTAJEM SMRTI MUŽA: Njene reči su jedno VELIKO UPOZORENJE
Ilustracija, Foto: Profimedia

STRAŠNO

UDOVICA POZNATOG SPORTISTE ŠOKIRANA IZVEŠTAJEM SMRTI MUŽA: Njene reči su jedno VELIKO UPOZORENJE

Odrastao sam na ulici, ali jednostavno nema formule za to - rekao je Džimijev otac Kevin

Objavljeno: 20:37h

Džimi Hejs, bivši profesionalni igrač hokejaške momčadi Boston Bruins, u svom je organizmu imao kokain i fentanil, a to je bio uzrok njegove smrti 23. avgusta, rekli su članovi njegove porodice za Boston Globe. Hejs je pronađen mrtav u svom domu u Bostonu dan nakon što je slavio sinov drugi rođendan. Hejs je uskoro trebao proslaviti svoj 32. rođendan.

- Nadam se da će objavljivanje Džimijeve priče nekome spasiti život. Ako ovo može nekoga spasiti od boli, super. To je tako tužno. Ponosim se što sam prilično mentalno jak. Odrastao sam na ulici, ali jednostavno nema formule za to. Imate prekrasnog, sveameričkog dečaka koji je napravio strašnu grešku i to ga je koštalo života - rekao je Džimijev otac Kevin i dodao da je pre 16 ili 17 meseci primetio "malu promenu" u ponašanju svog sina.

- Otišao sam do njega i rekao: 'Mislim da bi ovo mogao biti problem s tabletama. Bio je povređen neko vreme i mislim da je tada počeo uzimati lekove protiv bolova. Rekao sam: 'Džim, mislim da ovde vidim problem.' Ali on ima 31 godinu, nisam ga mogao naterati da potraži pomoć - kazao je Hejs i dodao: - Nazvao me tri nedelje kasnije i rekao: 'Tata, navukao sam se na ove tablete. Povredio sam se i počeo sam ih uzimati i nikad nisam prestao.' A ja sam rekao: 'Pa, idemo ti pomoći.' Otišao je Haverhill gde su mu pomogli. Mislio sam da je na putu oporavka, stoga je sve ovo jako tuno - rekao je Hejs i dodao da je važno podeliti priču o svom sinu jer nije želeo da bude "stigmatiziran kao narkoman". Supruga Džimija Hejsa, Kristen, rekla je da je u petak primila izvještaj o toksikologiji od državnog lekara u Massachusettsu. Primila je poziv dok je bila na putu za New Jersey kako bi prisustvovala utakmici Devils-Blackhawks, na kojoj je odana počast Hejsu. - Bila sam potpuno šokirana. Bila sam toliko sigurna da to nema nikakve veze s drogom. Zaista sam mislila da je u pitanju srčani udar ili bilo što što nije droga... Nije imalo smisla. Nadala sam se da ću dobiti drugi telefonski poziv kad su me nazvali. Nadala sam se da će mi stvari biti jasnije i šokirala sam se kad sam čula da je to to - rekla je Kristen. Hejs, koji je rođen i odrastao u bostonskoj četvrti Dorchester, postao je lokalni heroj nakon što je 2010. osvojio nacionalno prvenstvo s Boston Collegeom, a zatim je na kraju igrao za Boston Bruins. Hiljade ljudi pojavile su se na bdjenju u Dorchesteru 29. avgusta.

(Espreso/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.