NAJMANJE 6 OSOBA UBIJENO U NEREDIMA U BEJRUTU: Uplakana DECA leže na podu škole dok čekaju da prođe PUCNJAVA (FOTO)
Bejrut, Foto: Profimedia

SITUACIJA SE NE SMIRUJE

NAJMANJE 6 OSOBA UBIJENO U NEREDIMA U BEJRUTU: Uplakana DECA leže na podu škole dok čekaju da prođe PUCNJAVA (FOTO)

Na ulice je izašla i vojska sa oklopnim vozilima, a zaprećeno je da će biti ubijen svako ko bude bio naoružan

Objavljeno:

Potresne slike ponovo nam stižu iz Bejruta u kom od jutros odjekuju pucnji i eksplozije. Najmanje šest osoba je ubijeno u neredima u Bejrutu, koji su izbili na protestu protiv glavnog sudije u istrazi o prošlogodišnjoj eksploziji u luci libanske prestonice.

Na ulice je izašla i vojska sa oklopnim vozilima, a zaprećeno je da će biti ubijen svako ko bude bio naoružan.

Bejrut
foto: Profimedia

Ministar policije je potvrdio smrt šest osoba. Prema prvim informacijama, u pitanju su demonstranti kojima je pucano u glavu. Ipak, nije saopšteno ko se sumnjiči za ove surove likvidacije. Internetom kruže snimci muškaraca koji šetaju gradom naoružani automatskim oružjem i ručnim raketnim bacačima.

Bejrut
foto: Profimedia

Građanima glavnog grada Libana naređeno je da ne napuštaju svoje domove. Dečica koja su se zatekla u školi ne mogu da odu svojim kućama. Iz Bejruta stižu potresni snimci gde se vidi kako uplakani mališani sede i leže na podu, dok čekaju da pucnjava prođe. Nažalost, situacija se ne smiruje.

Bejrut
foto: Profimedia

Podsetimo, do pucnjave je došlo kada su se pristalice i saveznici šiitske organizacije Hezbolah okupile kako bi protestovale protiv glavnog sudije, na granici između hrišćanske i šiitsko-muslimanske četvrti. Na protest ispred Palate pravde pozvali su Hezbolah i njihovi saveznici, koji traže smenu sudije Tareka Bitara.

Bejrut
foto: Profimedia

Prethodno je libanski sud odbacio tužbu protiv glavnog istražitelja u istrazi o eksploziji u Bejrutu u avgustu prošle godine, i dozvolio mu da nastavi svoj rad. Istraga o eksploziji privremeno je obustavljena ove nedelje nakon što su žalbu podneli bivši ministar finansija Ali Hasan Halil i bivši ministar za javne radove Gazi Zeitar.

Glavni Sudija Tarek Bitar izdao je nalog za hapšenje Halila.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.