IZRAEL IZVEO VAZDUŠNE UDARE U CENTRALNOJ SIRIJI: Gađan telekomunikacioni centar i punktovi oko njega
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠTA JE SLEDEĆE?

IZRAEL IZVEO VAZDUŠNE UDARE U CENTRALNOJ SIRIJI: Gađan telekomunikacioni centar i punktovi oko njega

Udari su izvedeni pet dana pošto su sirijski državni mediji javili da je u izraelskim napadima u provinciji Homs ranjeno šest vojnika

Objavljeno:

Sirijska protivvazdušna odbrana odgovorila je na izraelske udare iz vazduha na čijoj su meti bila područja u blizini istorijskog sirijskog grada Palmira u centralnoj provinciji Homs, javila je državna televizija.

Neimenovani vojni zvaničnik je rekao da se napad dogodio nešto pre ponoći i da je gadjan telekomunikacioni toranj i neki punktovi oko tornja, te da je pričinjena samo materijalna šteta.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja nadgleda rat, rekla je da je pogodjena baza T4 i da su meta bili pripadnici milicije koja podržava Iran.

Udari su izvedeni pet dana pošto su sirijski državni mediji javili da je u izraelskim napadima u provinciji Homs ranjeno šest vojnika.

Izrael je, kako se veruje, tokom proteklih godina izveo više napada na delove Sirije koje kontroliše vlada u Damasku.

Ta zemlja je izvela stotine udara na vojne mete povezane s Iranom, ali retko preuzima odgovornost i komentariše takve operacije.

Izraelski lideri smatraju iransko učvršćivanje na severnoj granici Izraela crvenom linijom i često napadaju postrojenja povezana sa Libanom i konvoje oružja namenjene libanskom proiranskom Hezbolahu.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.