26 MRTVIH: Raste broj žrtava bombaškog napada u Iraku
Foto: Twitter / Printscreen

RAT U TOKU

26 MRTVIH: Raste broj žrtava bombaškog napada u Iraku

Odgovornost za napade preuzela Islamska država, više od 50 osoba ranjeno
Objavljeno:

Broj poginulih u samoubilačkim bombaškim napadima u iračkim gradovima Tikrit i Samara porastao je na najmanje 26, a odgovornost za te napada preuzela je Islamska država. Više od 50 osoba ranjeno je u napadima, navode agencije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Portparol provincije Salahudin Ali al-Hamdani rekao je da je 11 osoba stradalo u Samari, gde se napadač razneo među šiitskim hodočasnicima nakon što je aktivirao parkirani automobil-bombu, prenosi AP.

foto: Printscreen/Adriamedia.tv

Rojters navodi, pozivajući se na novinsku agenciju ISNA, da je u Samari poginulo 10 Iranaca. Najmanje 15 osoba je poginulo u napadu u Tikritu, kada se bombaš samoubica zaleteo vozilom, prepunim eksploziva, u kontrolni punkt ispred tog grada, ističe AFP.

Islamska država je u saopštenju preuzela odgovornost za napade, ali je navela da je bilo tri samoubilačka napada, od kojih su se dva dogodila u Samari, a jedan u Tikritu.

foto: Reuters

Napadi su se dogodili u vreme kada irački vojnici i bezbednosne snage, uz podršku međunardone koalicije predvođenje SAD, nastoje da isteraju pripadnike Islamske države iz severnog grada Mosula, koji je pod kontrolom džihadista u poslednje dve godine.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.