GRETA TUNBERG OTVORENA ZA SUSRET SA AMERIČKIM PREDSEDNIKOM: Ne očekuje mnogo, ni od Bajdena, ni od samog samita
Greta Tunberg, Foto: Profimedia

aktivistkinja u susret samitu

GRETA TUNBERG OTVORENA ZA SUSRET SA AMERIČKIM PREDSEDNIKOM: Ne očekuje mnogo, ni od Bajdena, ni od samog samita

Tunberg je navela da očekuje da će na samitu moći da se čuje „mnogo, mnogo lepih govora i lepih obećanja“, ali da će stvari ostati iste

Objavljeno:

Švedska klimatska aktivistkinja Greta Tunberg kaže da je "otvorena" za susret sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom na klimatskom Samitu Ujedinjenih nacija, koji će od 31. oktobra do 12. novembra biti održan u Glazgovu, ali dodaje da ne očekuje mnogo, ni od Bajdena, ni od samog samita.

Tunberg je rekla da je iznenađena idejom da američki predsednik ili bilo koji drugi svetski lider želi da se sretne sa njom na samitu, ali da je otvorena za tu mogućnost.

„Mislim da to zavisi od situacije, Ne vidim zašto bi ti ljudi želeli da se sretnu sa mnom, ali da“, rekla je tinejdžerka.

Tunberg je navela da očekuje da će na samitu moći da se čuje „mnogo, mnogo lepih govora i lepih obećanja“, ali da će stvari ostati iste.

„Toliko zaostajemo sa onim što treba da se učini. Možda će lideri koji su iskreni stvoriti atmosferu hitnosti koja će probuditi ljude“, rekla je ona.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.