"BILO JE KAO ZVUČNI UDAR"! MISTERIOZNE EKSPLOZIJE U AMERICI: Građani u panici, niko ne zna šta se dešava (VIDEO)
Čovek, Foto: AP

ŠTA SE KRIJE IZA?

"BILO JE KAO ZVUČNI UDAR"! MISTERIOZNE EKSPLOZIJE U AMERICI: Građani u panici, niko ne zna šta se dešava (VIDEO)

Mnogi ljudi opisali su potrese kao jako čudne

Objavljeno:

Stanovnici u američkim državama Nju Hempšir i Masačusets čuli su i osetili jak prasak, a zvaničnici rade na ispitivanju šta se tačno dogodilo.

Stanovnici su prijavili da su čuli nešto što zvuči kao eksplozija i da su osetili veliki potres, a sa druge strane, mnogi stanovnici mislili su da je to bio zemljotres, prenosi Gardijan.

Međutim, kako navodi zvaničnik Nacionalnog informacionog centra za zemljotrese, a koji je deo američkog Geološkog zavoda, nema dokaza o seizmičkoj aktivnosti u regionu Nove Engleske u protekloj nedelji.

Drugi stanovnici su se pitali da li je jak zvuk koji su čuli i potres koji su osetili možda došao od meteorita koji je pao na zemlju ili od aviona.

- Dogodila se neka vrsta glasnog praska koji je potresao celu našu kuću - rekao je jedan od stanovnika Den Brajan iz Nju Hempšira za Njujork tajms.

- To je bilo kao zvučni udar, bilo je jako čudno i zato su svi u početku mislili da je to eksplozija - rekao je Brajan.

Prvi koji su reagovali na pozive zabrinutih stanovnika su izveštavali o incidentu, a među prvima je šef vatrogasne službe Nju Hempšira Den MekDonald koji je rekao da je čuo buku i osetio "blagu vibraciju".

Ubrzo nakon toga, njegova vatrogasna služba dobila je brojne pozive u vezi s eksplozijom.

Nedostatak zabeleženih zemljotresa u tom području, sa druge strane ne isključuje mogućnost za manji zemljotres koji je uobičajen za Nju Hempšir, rekla je za američke medije geofizičarka Džesika Tarner.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.