TUGA DO NEBA, DEVOJČICA (10) UMRLA OD KORONE: Majka krivi DRUGE RODITELJE
Foto: Profimedia

užas

TUGA DO NEBA, DEVOJČICA (10) UMRLA OD KORONE: Majka krivi DRUGE RODITELJE

- Dali su joj posao medicinske sestre u razredu i tražili od nje da prati bolesne učenice do ambulante

Objavljeno: 20:27h

Majka iz Virdžinije krivi "sebične" roditelje što su slali bolesnu decu u školu, nakon što je njena 10-godišnja ćerka umrla od korona virusa nekoliko dana nakon što je počela da se oseća loše.

Nikol i Džef Speri kažu da je njihova ćerka Tereza bila "savršeno zdrava", dok 22. septembra nije dobila prve simptome korona virusa.

- Dali su joj posao medicinske sestre u razredu i tražili od nje da prati bolesne učenice do ambulante - napisali su roditelji u objavi na Fejsbuku.

Oni su istakli kako ih puno boli što ćerka više nije sa njima.

Porodica, prijatelji i kolege opraštaju se od Ivana Tasovca

- Naša ćerka je bila savršeno zdrava i dalje bi bila ovde, da su ljudi prestali da šalju svoju bolesnu decu u školu - dodali su neutešni roditelji.

Kada se vratila kući iz škole 22. septembra, Tereza je dobila glavobolju. Sledećeg dana je dobila temperaturu. Konsultovali su porodičnog pedijatra, koji im je zakazao test na koronu sledećeg ponedeljka, 27. septembra. Zatražio je od roditelja da devojčicu stave u karantin.

Međutim, u nedelju je Tereza počela da kašlje i povraća pre nego što su je roditelji odveli u Hitnu pomoć, prenosi Independent.

- Uradili su joj rendgen i rekli da nema znakova kovid pneumonije, pluća su joj bila odlična. Nisu delovali zabrinuto - rekli su roditelji.

Vratili su je kući u karantin. Međutim, njeno stanje se pogoršalo u narednih 24 sata. Prestala je da diše, odveli su je u lokalnu bolnicu, a onda prebacili u dečiju bolnicu u Norfolku, gde je proglašena mrtvom.

Prema rečima majke, kada joj je ćerka umrla a ona sedela pored njenog tela, neki roditelji u obližnoj školi protestovali su da škole ukinu nošenje maski.

- Nosite proklete maske! Vakcinišite se! Držite socijalnu distancu! I što je najvažnije, prestanite da se žalite i ostavite bolesnu decu kod kuće. Na kraju, svi ćete moći da zagrlite svoje voljene - dodala je majka.

Terezini roditelji i dva starija brata su u potpunosti vakcinisani protiv korone. Međutim, devojčica i njen mlađi brat nisu jer su previše mladi za to.

Nakon što se Tereza razbolela, i njen otac je bio pozitivan, dok je majka bila negativna.

Roditelji kažu da im je ćerka, pre nego što se razbolela, rekla da je "njen posao bio da bude medicinska sestra u razredu i da vodi bolesnu decu od odeljenja do ambulante".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.