OBUSTAVLJEN SLUČAJ EKSTRADIKCIJE BIVŠEG KATALONSKOG LIDERA: Pudždemon privremeno na slobodi!
Karles Pudždemon, Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

SARDINIJA

OBUSTAVLJEN SLUČAJ EKSTRADIKCIJE BIVŠEG KATALONSKOG LIDERA: Pudždemon privremeno na slobodi!

Španija Pudždemona optužuje za pobunu i traži njegovo izručenje, uz tvrdnje da je pomogao u organizovanju referenduma o nezavisnosti Katalonije 2017. godina, koji su španski sudovi ocenili nezakonitim

Objavljeno:

Sud na Sardiniji obustavio je slučaj ekstradicije bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona Španiji do odluke Evropskog suda pravde i on je privremeno pušten na slobodu.

Pudždemon je bio poslanik Evropskog parlamenta od 2019. godine, ali mu je imunitet ukinut. Njegovi advokati naveli su da nema osnova za njegovo hapšenje i da treba da bude oslobodjen do odluke Evropskog suda pravde o njihovoj žalbi na tu odluku EP.

Pudždemon je iz sudnice izašao sa svojim advokatom, pozdravio je svoje pristalice i poručio da je "veoma zadovoljan", prenosi AP.

Njegov advokat Agostinanđelo Maras rekao je novinarima da odluka o ekstradiciji Španiji gde je optužen, zavisi od odluke najvišeg evropskog suda.

Španija Pudždemona optužuje za pobunu i traži njegovo izručenje, uz tvrdnje da je pomogao u organizovanju referenduma o nezavisnosti Katalonije 2017. godina, koji su španski sudovi ocenili nezakonitim.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.