U SAD 700.000 UMRLIH OD KOVIDA: Nerealne brojke stižu sa američkog kontinenta
Ilustracija, Foto: Profimedia

KOVID

U SAD 700.000 UMRLIH OD KOVIDA: Nerealne brojke stižu sa američkog kontinenta

SAD su i dalje prve u svetu po broju zaraženih i umrlih od kovida 19 sa udelom od 19, odnosno 14 odsto. Globalno, pandemija je na putu da odnese pet miliona života

Objavljeno:

SAD su danas prešle granicu od 700.000 umrlih od kovida 19, navodi se u zvaničnim podacima koje je sakupio Rojters, u vreme kada zvaničnici ubrzavaju davanje treće doze vakcine radi zaštite starijih i onih koji rade u visokorizičnim profesijama.

Amerika je dnevno prijavljivala u proseku više od 2.000 umrlih na dan u prethodnih sedam dana, što je oko 60 odsto vrhunca smrtnosti koji je zabeležen u januaru, navodi se u analizi ove agencije.

SAD su i dalje prve u svetu po broju zaraženih i umrlih od kovida 19 sa udelom od 19, odnosno 14 odsto. Globalno, pandemija je na putu da odnese pet miliona života.

Veoma zarazna delta varijanta virusa korona dovela je do rasta broja zaraženih do vrhunca sredinom septembra, a potom je opala na sadašnji nivo od 117.625 slučajeva na dan. Ovaj broj izračunat je na osnovu proseka u poslednjih sedam dana.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.