REKORDAN BROJ ZARAŽENIH U MELBURNU UPRKOS LOKDAUNU: Veliki zastoj u borbi protiv pandemije!
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAMES ROSS

PANDEMIJA

REKORDAN BROJ ZARAŽENIH U MELBURNU UPRKOS LOKDAUNU: Veliki zastoj u borbi protiv pandemije!

Polovina stanovništva u državi starija od 16 godina primila je prvu dozu

Objavljeno:

U Melburnu je broj zaraženih dosegao rekordne nivoe u četvrtak, a lekari to pripisuju ilegalnim kućnim okupljanjima kako bi gledali ključne sportske događaje za vreme gotovo dvomesečnog lokdauna.

Vlasti u Viktoriji, gde se Melburn nalazi, procenjuju da se blizu trećine novih zaraza od ukupno 1.438 može povezati sa kućnim okupljanjima prošlog vikenda, na kojima se gledalo veliko finale australijskog fudbala.

"Mnogi od tih slučajeva mogli su potpuno da se izbegnu...Ne pokušavam nikoga da okrivim, samo pokušavam da objasnim jer će se mnogi ljudi pitati - kako je to moglo tako brzo da ode tako daleko", rekao je državni premijer Danijel Endrjuz na konferenciji za novinare.

Zvaničnici su ustanovili da je brojka od četvrtka, skok od 50 odsto prema 950 slučajeva u sredu, "veliki zastoj" u suzbijanju epidemije, dok se utrkuju u vakcinaciji 5,5 miliona odrasle populacije u toj saveznoj državi.

Polovina stanovništva u državi starija od 16 godina primila je prvu dozu, što je ispod nacionalnog proseka od 53 odsto, jer su zvaničnici nakon povećanja zaliha prepolovili intervale između primanja Fajzera u državnim centrima za vakcinisanje na tri nedelje.

Bonus video:

06:09

ANA BRNABIĆ O MERAMA: Država je uradila posao najbolje na svetu, vakcinišite se ljudi

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.