GORIVA NA PUMPAMA I DALJE NEMA: Britanska vojska spremna da pomogne usled krize nastale zbog PANIČNE KUPOVINE!
Ilustracija, Foto: Rina

VELIKA BRITANIJA

GORIVA NA PUMPAMA I DALJE NEMA: Britanska vojska spremna da pomogne usled krize nastale zbog PANIČNE KUPOVINE!

Procenjuje se da Britaniji nedostaje više od 100.000 vozača kamiona,

Objavljeno:

Britanska vojska je spremna da pomogne u vezi sa problemom isporuke goriva tokom četvrtog dana dugih redova i zatvaranja benzinskih stanica.

Oko 150 vozača vojnih cisterni pripremiće se za isporuke stanicama koje su ostale prazne usled paničnog kupovanja goriva tokom prethodnih dana. Porast potražnje usledio je zbog straha da će lanac isporuke goriva biti pogođen nedostatkom vozača cisterni, iako goriva ima dovoljno u rafinerijama.

- Počinjemo da primjećujemo da se panična kupovina ublažava i da je više vrsta goriva dostupno na benzinskim stanicama, izjavio je ministar saobraćaja Grant Šaps.

Procenjuje se da Britaniji nedostaje više od 100.000 vozača kamiona, što u prethodnih nekoliko meseci izaziva probleme u industrijskim sektorima, uključujući isporuke hrane supermarketima.

Vlada tvrdi da građani nepotrebno kupuju gorivo i stvaraju redove na mnogim benzinskim pumpama, zbog čega je nestalo goriva na nekim mestima.

Grupa za monitoring RAC saopštila je da je cena litre bezolovnog benzina porasla od petka na najviši nivo u poslednjih osam godina. U saopštenju se dodaje da je manji broj prodavaca povećao cene tokom porasta potražnje.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.