LUDILO! Severna Koreja lansirala neidentifikovani projektil
Raketa, Foto: Profimedia

saopšteno

LUDILO! Severna Koreja lansirala neidentifikovani projektil

Japansko ministarstvo odbrane saopštilo da se radi o balističkoj raketi, bez dodatnih objašnjenja

Objavljeno:

Severna Koreja lansirala je jutros neidentifikovani projektil prema otvorenom moru duž svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska. Lansiranje se dogodilo u vreme kada stižu apeli iz Pjongjanga da Sjedinjene Države i Južna Koreja obustave svoju "neprijateljsku politiku".

Rojters javlja da južnokorejska vojska nije izdala detaljno saopštenje, ali je japansko ministarstvo odbrane saopštilo da se radi o balističkoj raketi, bez dodatnih objašnjenja, prenosi RTS.

Saopštenje je usledilo neposredno pre nego što je ambasador Severne Koreje u Ujedinjenim nacijama pozvao SAD da odustanu od neprijateljske politike prema Pjongjangu uz poruku da niko ne može osporiti pravo njegove zemlje na samoodbranu i testiranje naoružanja.

Severna Koreja optužila je Seul i Vašington za "dvostruke standarde", i osudila razvoj naoružanja nastavljajući sopstvene vojne aktivnosti.

Početkom septembra i Severna i Južna Koreja testirale su svoje balističke projektile nastavljajući trku u naoružavanju i izradu sve sofisticiranijeg naoružanja.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.