UMRO VELIKAN, UPRAVO JE SAOPŠTENO: Pamtićemo ga po filmu uz koji smo se i SMEJALI I PLAKALI!
Rodžer Mičel, Foto: Profimedia

tuga

UMRO VELIKAN, UPRAVO JE SAOPŠTENO: Pamtićemo ga po filmu uz koji smo se i SMEJALI I PLAKALI!

Rodžer je rođen 1956. godine u Pretoriji, u Južnoj Africi, a njegov otac je bio britanski diplomata zbog čijeg posla je upoznao Bejrut, Damask i Prag pre nego što je krenuo na koledž u Bristolu

Objavljeno: 19:52h

Britanski režiser i scenarista Rodžer Mičel je preminuo u 65. godini, saopštio je njegov publicista. Bio je poznat po filmu Noting Hil sa Džulijom Roberts i Hju Grantom.

- Sa velikom tugom vas obaveštavam da je porodica Rodžera Mičela - režisera, scenariste i oca, objavila njegovu smrt u 65. godini 22. septembra - rekao je publicista, a prenosi The Sun.

Rodžer je rođen 1956. godine u Pretoriji, u Južnoj Africi, a njegov otac je bio britanski diplomata zbog čijeg posla je upoznao Bejrut, Damask i Prag pre nego što je krenuo na koledž u Bristolu.

Kada je imao 20 godina priključio se Royal Court Theatre u Brajtonu kao asistent režisera, a zatim je otišao u Royal Shakespeare Company, a u Nacionalnom pozorištu je režirao nekoliko komada.

Rodžer Mičel
foto: Profimedia

Krajem starog milenijuma, odnosno 1999. godine režirao je britanski blokbaster Noting Hil sa Džulijom Roberts i Hju Grantom. Posle tog uspeha, ponuđeno mu je da režira i "Changing Lanes" sa Benom Aflekom i Semjuel L. Džeksonom, 2002. godine. Neki od njegovih filmova su i "My Cousin Rachel", "Venus", "Enduring Love", "Morning Glory", "Persuasion" and "Blackbird". Sarađivao je sa brojnim britanskim glumcima i glumicama.

Ženio se dva puta - glumicom Kejt Baferi sa kojom je dobio sina Harija i ćerku Rozanu, a sa Anom Maksvel Martin je dobio ćerke Megi i Nensi.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.