MLADIĆ (18) PREMINUO OD KORONE U AUSTRIJI: Tinejdžer se mesec dana borio za život na odeljenju intenzivne nege!
Ilustracija, Foto: EPA/ Zoltan Balogh

TUGA

MLADIĆ (18) PREMINUO OD KORONE U AUSTRIJI: Tinejdžer se mesec dana borio za život na odeljenju intenzivne nege!

U bolnicama sve više mladih ljudi

Objavljeno:

Austriju je potresla smrt 18-godišnjaka koji je u nedelju preminuo u Lincu od posledica korona virusa. Tinejdžer se gotovo mesec dana borio za život na odeljenju intenzivne nege, da bi na kraju izgubio bitku sa kovidom samo par dana nakon što je postao punoletan.

Nažalost, ovaj slučaj nije usamljen. Austrijski mediji javljaju da je u bolnicama sve više mladih ljudi.

- Nažalost, mladi i dalje veruju da ništa ne može da im se desi, ali to izgleda nije tako... Ovaj slučaj preminulog 18-godišnjaka je veoma neobičan po sebi - kaže Bernd Lambreht, koji je jedan od vodećih korona stručnjaka u zemlji.

U Gornjoj Austriji je u sredu bilo hospitalizovano troje dece mlađih od 14 godina. Sve je više hospitalizovanih u dobi od 15 do 29. Dvoje je završilo na intenzivnoj nezi.

Situacija u crvenoj zoni govori da u ovom talasu teško oboljevaju mladi ljudi. Na intenzivnoj je najviše pacijenata starosti od 45 do 59 godina, ali sada sve više ima i mlađih ljudi.

- Nažalost, većina njih nije vakcinisana - kaže Lambreht.

Podaci pokazuju da je ovog puta potpuno drugačija slika u odnosu na onu koju smo viđali prošle godine. U bolnici je na intenzivnoj nezi svega četvoro pacijenata koji imaju više od 80 godina. Nema nijednog koji ima više od 85.

Lambreht kaže da bi mladi trebalo što pre da se vakcinišu, kako bi izbegli da završe u bolnici ili, još gore, na odeljenju intenzivne nege.

Bonus video:

06:09

ANA BRNABIĆ O MERAMA: Država je uradila posao najbolje na svetu, vakcinišite se ljudi

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.