"NEMA MOGUĆNOSTI ZA TO OVAJ PUT": Australijski premijer NEĆE razgovarati sa Makronom u Njujorku!
Skot Morison, Foto: EPA-EFE/MICK TSIKAS

OGLASIO SE

"NEMA MOGUĆNOSTI ZA TO OVAJ PUT": Australijski premijer NEĆE razgovarati sa Makronom u Njujorku!

Morison će se na marginama skupštine UN sastati sa Bajdenom i evropskim liderima, pre nego što otputuje u Vašington kasnije ove sedmice

Objavljeno:

Premijer Australije Skot Morison izjavio je da neće razgovarati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku ove sedmice.

On je istakao da neće biti prilike da se sastane sa Makronom, uprkos mogućnosti da ljutnja Francuske zbog odustajanja Australije od ugovora sa Parizom za nabavku podmornica vrednog 40 milijardi dolara nakon postizanja sporazuma sa SAD i Britanijom ugrozi trgovinski sporazum Australije i EU.

Odustajanje od ugovora naljutilo je Francusku, koja je optužila Australiju i SAD da su Parizu "zabili nož u leđa". Francuska je opozvala ambasadore iz Kanbere i Vašingtona. Iako je predsednik SAD Džozef Bajden obećao da će razgovarati sa Makronom radi ublažavanja tenzija, Morison je naglasio da neće održati bilateralni sastanak sa francuskim liderom.

-Nema mogućnosti za to ovaj put. Siguran sam da će se vremenom pojaviti prilika - rekao je Morison na pitanje novinara o mogućnosti bilateralnog sastanka sa Makronom na marginama Generalne skupštine.

Morison će se na marginama skupštine UN sastati sa Bajdenom i evropskim liderima, pre nego što otputuje u Vašington kasnije ove sedmice.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.