BOLSONARO NAPOLJU JEO PICU: Nevakcinisani predsednici tokom Generalne skupštine UN večeraju na ulici (VIDEO)
Žair Bolsonaro, Foto: EPA / JOEDSON ALVES

KAKAV PRIZOR

BOLSONARO NAPOLJU JEO PICU: Nevakcinisani predsednici tokom Generalne skupštine UN večeraju na ulici (VIDEO)

Bolsonaro će biti prvi šef države koji će se danas govoriti na generalnoj debati godišnjeg zasedanja Generalna skupštine UN

Objavljeno:

Nevakcinisani šefovi država koji ove nedelje prisustvuju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija najverovatnije će morati da se zadovolje komadom pice na ulici umesto bogate večere u njujorškim restoranima. Upravo tako je prve noći u Njujorku večerao brazilski predsednik Žair Bolsonaro, pošto tamo, prema važećim merama zbog pandemije, nikome nije dozvoljen ulazak u gradske restorane bez dokaza o vakcinaciji protiv kovid-19, prenosi Rojters.

Dva ministra iz njegovog kabineta, koja su deo brazilske delegacije, objavila su u nedelju uveče fotografiju Bolsonara koji sa pomoćnicima jede kriške pice na njujorškom šetalištu.

Bolsonarove pristalice pohvalile su ovaj potez kao neobaveznu "jednostavnost" njihovog lidera, koji se odlučio da večera na ulici u blizini hotela na Menhetnu u kojem odseda.

Brazilski populistički lider, koji se hvalio da nije vakcinisan pre odlaska u Njujork, poručio je da je njegov imunološki sistem dovoljno jak da se odbrani od korona virusa.

Na pitanje britanskog premijera Borisa Džonsona na sastanku u ponedeljak da li je vakcinisan, Bolsonaro je odgovorio: "Ne. Ne još."

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio apelovao je na svetske lidere da se vakcinišu pre nego što uzmu učesće u debati na Generalnoj skupštini UN.

Kancelarija gradonačelnika ranije je saopštila da će svi učesnici debate morati da poseduju dokaz o vakcinaciji kako bi ušli u salu za debate, koja je klasifikovana kao kongresni centar.

Brazilska misija pri UN odbila je da komentariše izveštaje da je jedan njihov diplomata bio pozitivan na testiranju u Njujorku.

Portparol UN Stefan Dižarik je izjavio da su u vezi sa time u kontaktu sa brazilskom misijom.

Bolsonaro će biti prvi šef države koji će se danas govoriti na generalnoj debati godišnjeg zasedanja Generalna skupštine UN.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.