POKUŠAJ ATENTATA NA ZAEVA: Grčke tajne službe sprečile napad!
Zoran Zaev, Foto: EPA

užas

POKUŠAJ ATENTATA NA ZAEVA: Grčke tajne službe sprečile napad!

Zaštita Zorana Zaeva pokazatelj straha od skopskog lidera, koji se seća sudbine Gligorova, koji je čudom preživeo atentat 1995. godine

Objavljeno:

Grčka vlada i tajne službe sprečile su pokušaj atentata na premijera Zorana Zaeva, nekoliko meseci nakon potpisivanja Prespanskog sporazuma u ​​leto 2018. godine, a pre nego što je parlament izglasao promenu ustava sa 80 glasova, prenosi grčki portal „Vardini, a prenosi "24.mk".

Prema informacijama iz grčkih medija, tajne službe u Grčkoj obavestile su tadašnjeg premijera Aleksisa Ciprasa da postoji intenzivna mobilizacija protiv Zaeva u Makedoniji. Istovremeno, američke službe su mislile da će "snage koje imaju interes da ne potpišu sporazum pokušati da spreče promenu ustava Makedonije od strane parlamenta", ali nisu znale dubinu tog otpora. Ubrzo nakon toga, ruske diplomate su proterane iz Atine.

Ovo je u "Sandej tunajt" objavio izvor blizak tadašnjem Ministarstvu spoljnih poslova. Izvor je istovremeno bio i nezvanična veza sa tajnim službama i Ministarstvom odbrane, koji su odigralu značajnu ulogu u čitavom slučaju, prenose grčki mediji.

Izvor, koji je preneo informacije u "Sandej tunajt", rekao je da je od trenutka izglasavanja promene ustava došlo do tajnih konsultacija između SAD, progonjenog i optuženog Gruevskog i ambasade jake zemlje, gde je jasno rečeno da su oni odgovorni za svaku "nesreću" Zaeva.

Ali i danas je zaštita Zorana Zaeva pokazatelj straha od skopskog lidera, koji se seća sudbine Gligorova, koji je čudom preživeo atentat 1995. godine, tvrdi portal.

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media