UŽAS: Tela tri migranta pronađena blizu poljsko-beloruske granice
Granica, Foto: AP

optužbe na račun lukašenka

UŽAS: Tela tri migranta pronađena blizu poljsko-beloruske granice

Meštani koji su brali pečurke u šumi blizu granice Poljske sa Belorusijom i Litvanijom našli su tri Iračanina, od kojih je jedan bio mrtav. Druga dva su privedena i smeštena u bolnicu

Objavljeno: 21:56h

Tela tri migranta pronađena su danas na različitim lokacijama u blizini poljske granice sa Belorusijom, a devet osoba je smešteno u bolnice, saopštile su vlasti Poljske.

Meštani koji su brali pečurke u šumi blizu granice Poljske sa Belorusijom i Litvanijom našli su tri Iračanina, od kojih je jedan bio mrtav. Druga dva su privedena i smeštena u bolnicu.

U blizini poljsko-beloruske granice pronadjena su i tela još dva strana državljanina, naveli su graničari.

Osam migranata, žene i pet muškaraca, zaglavljenih u močvarama blizu poljsko-beloruske granice, spaseno je danas zajedničkim naporima poljskih graničara, policije, vatrogasaca i vojske. Sedmoro je smešteno u bolnicu.

Poljska i Litvanija su pod pritiskom sve većeg broja migranata koji pokušavaju da udju u te članice EU iz Belorusije.

Varšava i Vilnjus optužuju beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da na taj način vodi "hibridni rat" protiv EU sa ciljem njene destabilizacije.

Kako bi sprečile ilegalne migracije, i Poljska i Litvanija grade na granici ograde sa bodljikavom žicom, povećale su broj pograničnih patrola i uvele privremeno vanredno stanje duž granice.

Poljske vlasti navode da je u septembru sprečeno više od 3.800 pokušaja ilegalnog ulaska iz Belorusije, od kojih samo juče više od 320.

01:05

BIBRAS NATHO: U derbiju moraš da završiš utakmicu, i to je fudbal! VIDEO

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.