ITALIJA: Raste broj zainteresovanih za vakcinaciju nakon proširenja kovid propusnica
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

ima efekta

ITALIJA: Raste broj zainteresovanih za vakcinaciju nakon proširenja kovid propusnica

Na nacionalnom nivou zabeležen je opšti porast zakazanih termina za dobijanje prve doze sa 20 na 40 odsto u odnosu na prošlu nedelju

Objavljeno: 13:53h

U Italiji je ove nedelje porastao broj zakazanih termina za vakcinaciju protiv kovida-19, posle odluke vlade da proširi na sve zaposlene potrebu podnošenja obavezne zdravstvene sa potvrdom o negativnom testu ili dokazom o vakcinaciji ili izlečenju, navele su vlasti.

Na nacionalnom nivou zabeležen je opšti porast zakazanih termina za dobijanje prve doze sa 20 na 40 odsto u odnosu na prošlu nedelju, rekao je sinoć general Frančesko Filjuolo, zadužen za program vakcinacije.

Bosanci, Vakcinacija, Zlatiborborski okrug
foto: RINA

Juče je broj zakazanih termina za prvu dozu bio 35 odsto veći u odnosu na prethodnu subotu, rekao je on.

Gotovo 41 milion ljudi u Italiji dobilo je dve doze vakcine prema podacima vlade, što je oko 76 odsto populacije starije od 12 godina.

Medjutim vlasti, zabrinute zbog poslednjih otpora prema vakcini kako se približava sezona gripa, odlučile su ove nedelje da prošire "Zelenu propusnicu" na sva radna mesta, javna i privatna.

Propusnica je uvedena u avgustu za muzeje, sportske dogadjaje i boravak u zatvorenim restoranima, a sadržala je ili potvrdu o vakcinaciji ili dokaz o izlečenju od kovida-19 ili negativan test.

Ove nedelje premijer Mario Dragi objavio je da se ona od 15. oktobra odnosi na sva radna mesta, sa tim da će zaposleni koji odbiju da je primene biti suspendovani bez plate. Osobe izuzete iz zdravstvenih razloga imaju prava na besplatne testove.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.