AEROSOLNA "ZAVESA": Rusi dobili novu MOĆNU MUNICIJU, dobrodošli u BUDUĆNOST!
Ruski tenk, Foto: Printscreen/Youtube

povećanje izdržljivosti

AEROSOLNA "ZAVESA": Rusi dobili novu MOĆNU MUNICIJU, dobrodošli u BUDUĆNOST!

Ruska vojska dobila je novu aerosolnu municiju za zaštitu od visoko preciznog naoružanja, koja će povećati izdržljivost tehnike na bojnom polju

Objavljeno: 17:19h

U slučaju pretnje, zaštitni projektil 3VD35 ispaljuje se u pravcu protivnika i stvara zavesu aerosolnih smetnji koje obmanjuju protivnički sistem za navođenje visoko precizne municije.

- Glavna prednost municije je mogućnost da zaštiti oklopnu tehniku od visoko preciznog oružja, između ostalog i od napada u najranjiviju gornju polovinu gde je tanji oklop i po pravilu nije pokriven dinamičkom zaštitom. Municija štiti tehniku kako od visoko preciznog avionskog naoružanja, lutajuće municije, kao i od raketa protivtenkovskih sistema treće generacije, uključujući sisteme "DŽavelin" - rekao je industrijski direktor klastera za naoružanje, municiju "Rosteha" Bekhan Ozdojev.

Municija ima dobar izvozni potencijal, a strani partneri već su pokazali veliko interesovanje, dodao je on.

Kalibar municije je 76 milimetara, dužina iznosi 290 milimetara, a težina 1,8 kilograma. Može da se koristi na temperaturama od minus 50 do plus 50 stepeni Celzijusa.

Kako je saopštila pres služba ruske državne korporacije „Rosteh“, na projektu su radili stručnjaci Centralnog naučno-istraživačkog instituta za preciznu mašinogradnju "Rosteha".

Američke protivtenkovske rakete "DŽavelin" proizvodi zajedničko preduzeće kompanija "Rejtion" i "Lokid Martin".

04:56

BRZE VESTI 18.09.2021. 15.55

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.