FINALNI DAN PARLAMENTARNIH IZBORA U NORVEŠKOJ: Evo šta kažu ankete
Lider laburista Jonas Gahr Store, Foto: Profimedia

DRUGI DAN

FINALNI DAN PARLAMENTARNIH IZBORA U NORVEŠKOJ: Evo šta kažu ankete

Norvežani biraju 169 poslanika, dok su tri kandidata za premijera, aktuelna premijerka Erna Solberg kao predstavnik konzervativaca, laburista Jonas Gar Store (Stoere), koji se smatra favoritom, i centrista Trigve Slagsvold Vedum (Trygve)

Objavljeno: 11:02h

U Norveškoj se danas održava drugi i završni dan parlamentarnih izbora na kojima dominiraju pitanja klimatskih promena i ekonomske nejednakosti, dok opozicija levog centra očekuje da će pobediti konzervativce na vlasti osam godina.

Kako je prenela agencija Rojters na svom sajtu, ankete pokazuju da su opozicioni laburisti na putu da zamene koaliciju premijerke Erne Solberg, ali će im biti potrebna podrška još najmanje dve stranke da obezbede većinu mandata.

Norvežani biraju 169 poslanika, dok su tri kandidata za premijera, aktuelna premijerka Erna Solberg kao predstavnik konzervativaca, laburista Jonas Gar Store (Stoere), koji se smatra favoritom, i centrista Trigve Slagsvold Vedum (Trygve).

Ukoliko se ankete pokažu kao tačne, laburisti će verovatno posle izbora morati da formiraju koalicionu vladu, ali će morati i da ispune zahteve manjih stranaka kako bi imali podršku da vladaju naredne četiri godine.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.