NOVI ZELAND KUPUJE JOŠ 500.000 DOZA FAJZERA: Cilj da se održi tempo VAKCINACIJE!
Vakcina, Foto: Aleksandra Čolić

korona virus

NOVI ZELAND KUPUJE JOŠ 500.000 DOZA FAJZERA: Cilj da se održi tempo VAKCINACIJE!

Ove doze se dodaju na redovne isporuke Fajzera i njihova nabavka objavljena je nekoliko dana pošto su vlasti postigle sličan dogovor sa Španijom o isporuci dodatnih 250.000 doza

Objavljeno:

Novi Zeland kupuje dodatnih 500.000 doza Fajzer vakcina od Danske u nastojanju da održi tempo vakcinacije u punoj brzini, saopštila je vlada.

Ove doze se dodaju na redovne isporuke Fajzera i njihova nabavka objavljena je nekoliko dana pošto su vlasti postigle sličan dogovor sa Španijom o isporuci dodatnih 250.000 doza.

Novi Zeland je sporo krenuo sa vakcinacijom ali je tražnja za vakcinama skočila od kad je izbilo novo žarište zaraze delta sojem virusa u Oklandu prošlog meseca.

Zbog većeg interesovanja zemlja je bila u opasnosti da ostane bez potrebnih doza pred planiranu veliku isporuku vakcina u oktobru.

Novozelandska vlada pokušava potpuno da iskoreni virus uvodjenjem lokdauna ali je teško potpuno zaustaviti delta soj, tako da je danas prijavljeno još 20 novozaraženih u pretnodnom danu.

Oko 54 odsto stanovništva Novog Zelanda primilo je najmanje jednu dozu vakcine a 28 odsto su potpuno vakcinisani.

Bonus video:

02:47

DOKTOR MILOJKO RISTIĆ U USIJANJU DANA: Oni koji su primili treću dozu vakcine nisu dobili koronu i nisu imali komplikacija!

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.