BAJDEN SPREMA NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE: Nekima neće biti baš SVEJEDNO!
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

ODLUČIO JE

BAJDEN SPREMA NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE: Nekima neće biti baš SVEJEDNO!

Već nekoliko meseci masovna kampanja vakcinacije koju je pokrenuo Bajden posle dolaska na dužnost u januaru tapka u mestu, pošto deo Amerikanaca ili je još nespreman ili se protivi vakcinaciji

Objavljeno:

Predsednik SAD Džo Bajden danas treba da predstavi veliki plan namenjen jačanju američkog odgovora na pandemiju kovida-19 koja se širi zbog zaraznog soja delta, a pre svega će, kako se očekuje, uvesti obavezno vakcinisanje za zaposlene u saveznim telima.

Američki predsednik će, kako se očekuje, potpisati ukaz kojim se obavezuju savezni službenici da se vakcinišu, bez mogućnosti izbegavanja vakcinacije redovnim testiranjem, prenosi list Vašington post pozivajući se na izvor blizak tom pitanju.

To će obuhvatiti i milione podizvodjača koje zapošljavaju savezne agencije, piše Vol Strit Džurnal (Wall Street Journal). ; Ova "strategija" ima za cilj ponovno podsticanje vakcinacije i smanjenje broja hospitalizovanih, time što se uvodi više obaveznih testiranja i dodatnih vakcinacija da bi ljudi bili više zaštićeni, rekla je danas za Si-En-En portparolka Bele kuće Džen Psaki.

Već nekoliko meseci masovna kampanja vakcinacije koju je pokrenuo Bajden posle dolaska na dužnost u januaru tapka u mestu, pošto deo Amerikanaca ili je još nespreman ili se protivi vakcinaciji.

Međutim, kapacitet delovanja savezne vlade je ograničen naspram saveznih država koje imaju široka ovlašćenja.

Bela kuća je već uvela obaveznu vakcinaciju vojske i osoblja domova za stare koji dobijaju savezne subvencije.

Do sada je imala neku vrstu zdravstrvene potvrde za savezne zaposlenike koji su mogli da biraju ili da se vakcinišu ili da se redovno testiraju.

Nacionalna kampanja dodatnog vakcinisanja protiv kovida-19 treba takodje da počne 20. septembra.

U SAD epidemija ponovo raste od početka leta zbog delta soja, ali rastu i tenzije oko mera koje treba preduzeti da bi se zaustavilo širenje kovida-19.

SAD, gde je prema zdravstvenim vlastima potpuno vakcinisano 53,3 odsto stanovništva, je zemlja koja je zabeležila najveći broj umrlih od korona virusa na svetu, gotovo 653.000 mrtvih.

U okviru nove "strategije" Bela kuća takodje želi da zaštiti privredu koja još oseća posledice epidemije i da ostavi škole otvorene, naveli su mediji.

Bonus video:

02:20

KORONA BUKTI U KRAGUJEVCU: Više od 100 obolele dece, počela kombinovana nastava, razmišlja se o VANREDNOJ SITUACIJI

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.