POGLEDAJTE STRAVIČNE FOTOGRAFIJE PREBIJENIH NOVINARA OD STRANE TALIBANA: Rupe po celom telu, MONSTRUOZNO (FOTO)
Talibani, Foto: Prmtscreen/Tviter

UŽAS

POGLEDAJTE STRAVIČNE FOTOGRAFIJE PREBIJENIH NOVINARA OD STRANE TALIBANA: Rupe po celom telu, MONSTRUOZNO (FOTO)

Na pitanje o incidentu, vršilac dužnosti talibanskog ministra, koji je imenovan na svom položaju kada je nova vlada objavljena u utorak, rekao je da će biti istražen svaki napad na novinare. Odbio je da bude identifikovan.

Objavljeno: 16:58h

Zaki Dariabi, osnivač i glavni urednik novina Etilaat Roz, podelio je na društvenim mrežama slike dva muška reportera, jedan sa velikim, crvenim rupama po donjem delu leđa i nogama, a drugi sa sličnim oznakama na ramenu i ruci.

Lica oba muškarca su takođe bila podlivena i isečena na slikama, što je proverio Rojters. Na pitanje o incidentu, vršilac dužnosti talibanskog ministra, koji je imenovan na svom položaju kada je nova vlada objavljena u utorak, rekao je da će biti istražen svaki napad na novinare. Odbio je da bude identifikovan.

Dariabi je rekao da su premlaćivanja poslala jezivu poruku medijima u Avganistanu, gde je nezavisna štampa, većinom finansirana od zapadnih donatora, doživela procvat u poslednjih 20 godina. "Pet kolega držano je u pritvorskom centru više od 4 sata, a tokom ova četiri sata dvoje naših kolega su pretučeni i brutalno mučeni", rekao je on za Rojters u četvrtak, dan nakon incidenta. On je rekao da su povređeni novinari prevezeni u bolnicu i da su im lekari savetovali da se odmore dve nedelje.

Talibani, koji su u avgustu upali u glavni grad Kabul i sada ponovo vladaju Avganistanom, nakon borbe protiv 20-godišnje pobune protiv stranih i avganistanskih snaga, obećali su da će dozvoliti medijima da deluju i da će poštovati ljudska prava ljudi.

Bonus video:

40:28

USIJANJE DANA 31.08.2021. SIMEUNOVIĆ I ŽIVOTIĆ: ZAVRŠENA EVAKUACIJA U KABULU

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.