PRE 30 GODINA ZAMENILI JE U PORODILIŠTU, PODIZALA JE DRUGA PORODICA: Sad se POBUNILA i traži MILIONSKU ODŠTETU!
Bebe, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ ADI WEDA

haos

PRE 30 GODINA ZAMENILI JE U PORODILIŠTU, PODIZALA JE DRUGA PORODICA: Sad se POBUNILA i traži MILIONSKU ODŠTETU!

Bebe su se rodile u razmaku od pet sati u bolnici u La Rioji 2002. godine, i obe su stavljene u inkubatore jer su imale manju težinu

Objavljeno: 17:28h

Žena iz Španije traži odštetu od tri miliona evra od regionalnog zdravstvenog odeljenja na severu zemlje, nakon što je otkriveno da su ona i druga beba slučajno predate pogrešnim porodicama. Do incidenta je došlo pre skoro 20 godina, nekoliko sati nakon što su bebe rođene.

Ona traži odštetu od 3 miliona evra (2,5 miliona funti) od regionalnog zdravstvenog odeljenja na severu Španije nakon što se ispostavilo da su ona i još jedna beba slučajno predate pogrešnim porodicama, prenosi Guardian.

Bebe su se rodile u razmaku od pet sati u bolnici u La Rioji 2002. godine, i obe su stavljene u inkubatore jer su imale manju težinu.

Jedna beba je otišla da živi sa roditeljima, dok je drugu odgajala žena za koju je verovala da joj je baka.

Prvi trag koji je ukazivao na to da nešto nije u redu, otkriven je pre četiri godine, nakon što se baka devojčice žalila da njen otac ne ispunjava svoje obaveze.

Žalba je uključivala DNK test koji je utvrdio da on uopšte nije otac devojčice. Naknadni DNK test pokazao je tada da devojčica nije ni dete žene za koju je mislila da joj je majka.

"Ljudska greška"

Otkriće je pokrenulo istragu regionalnih zdravstvenih vlasti, koje su zaključile da postoji samo još jedna beba s kojom je mogla slučajno da bude zamenjena.

- To je bila ljudska greška i nismo uspeli da otkrijemo ko je kriv. Tadašnji sistemi su bili drugačiji i nisu bili kompjuterizovani kao sada - rekla je Sara Alba, regionalna šefica zdravstva La Rioje, na konferenciji za novinare u utorak.

Ona je uverila javnost da se tako nešto više ne može ponoviti.

Novine La Rioja izvestile su da je druga žena koja je predata pogrešnim roditeljima obaveštena o grešci.

Advokat podnosioca žalbe, Hoze Saez Morga, rekao je da je njegova 19-godišnja klijentkinja tražila odštetu od 3 miliona evra, jer je pretrpela "nemar toliko ozbiljan da govori sam za sebe".

Bonus video:

01:37

GINEKOLOG PAVLOVIĆ JE ZASLUŽAN ZA ROĐENJE MALOG MEHMEDA! Iz GAK Narodni front ispratio bebu nastalu iz zamrznutog embriona

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.